Tamarindikarri

Tamarind annab mõnusa magus-hapu maitse sellele rahakotisõbralikule kartulikarrile. Maapähklid annavad tekstuuri.

Kogus
neljale
Valmistusviis
Hautamine
Valmistusaeg
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

1 kg Maris Piper kartuleid

2 sl ghee'd e. selitatud võid

1 tl musti sinepiseemneid

näpuotsaga juudavaiku (asaföötida)

15 värsket karrilehte

1 kaneelikoor

1 tl (väikse kuhjaga) vürtsköömneid

50 g puhastatud maapähkleid (arahhis)

20 g ingverijuurt

2 rohelist tšillikauna

1 sl kontsentreeritud tomatipastat

2 sl tamarindipastat

2 tl helepruuni suhkrut

200 ml tomatipüreed

väike punt koriandrit (u 12 g)

Serveerimiseks:

chapati- või naan-leiba

Valmistamine

Koori kartulid, lõika 5 cm tükkideks. Keeda soolaga maitsestatud vees pehmeks (u 15 minutit). Siis kurna, lase veidi jahtuda ja murra/lõika ampsusuurusteks tükkideks. 

Koori ja riivi ingver. Lõika tšilli viiludeks, eemalda seemned. 

Kuumuta ghee suures potis tugeval tulel. Lisa sinepiseemned ja lase praksuda. Siis lisa juudavaik ja karrilehed. Prae kergelt läbi.  

Alanda kuumust, lisa kaneelikoor ja vürtsköömned. Kuumuta, siis lisa maapähklid ja prae paar minutit, kuni pähklid on kuldsed.

Lisa ingver ja tšilli, prae 1-2 minutit. 

Siis lisa tomatipasta, tamarindipüree, suhkur ja tomatipüree. Kuumuta keemiseni, siis lisa keedetud ja tükeldatud kartulid. Sega õrnalt läbi.

Kata pott kaanega ning kuumuta 5 minutit. 

Puista peale hakitud koriander ja serveeri. Kõrvale sobib hästi chapati või naan. 

Nipid ja soovitused:

  • Roog ise on gluteenivaba, vajadusel serveeri gluteenivaba leivaga. 
  • Võid kartulid ka koorimata jätta, aga sel juhul pese hästi hoolega. Koorega kartulid on kiudainerikkamad. 

Loe veel:

Retsept siit.

LISA KOMMENTAAR