1 kg Maris Piper kartuleid
1 tl musti sinepiseemneid
näpuotsaga juudavaiku (asaföötida)
15 värsket karrilehte
1 tl (väikse kuhjaga) vürtsköömneid
50 g puhastatud maapähkleid (arahhis)
20 g ingverijuurt
2 rohelist tšillikauna
1 sl kontsentreeritud tomatipastat
2 sl tamarindipastat
2 tl helepruuni suhkrut
200 ml tomatipüreed
väike punt koriandrit (u 12 g)
Serveerimiseks:chapati- või naan-leiba
Koori kartulid, lõika 5 cm tükkideks. Keeda soolaga maitsestatud vees pehmeks (u 15 minutit). Siis kurna, lase veidi jahtuda ja murra/lõika ampsusuurusteks tükkideks.
Koori ja riivi ingver. Lõika tšilli viiludeks, eemalda seemned.
Kuumuta ghee suures potis tugeval tulel. Lisa sinepiseemned ja lase praksuda. Siis lisa juudavaik ja karrilehed. Prae kergelt läbi.
Alanda kuumust, lisa kaneelikoor ja vürtsköömned. Kuumuta, siis lisa maapähklid ja prae paar minutit, kuni pähklid on kuldsed.
Lisa ingver ja tšilli, prae 1-2 minutit.
Siis lisa tomatipasta, tamarindipüree, suhkur ja tomatipüree. Kuumuta keemiseni, siis lisa keedetud ja tükeldatud kartulid. Sega õrnalt läbi.
Kata pott kaanega ning kuumuta 5 minutit.
Puista peale hakitud koriander ja serveeri. Kõrvale sobib hästi chapati või naan.
Retsept siit.
Tamarindikarri
Tamarind annab mõnusa magus-hapu maitse sellele rahakotisõbralikule kartulikarrile. Maapähklid annavad tekstuuri.