Lihtne läätse-bolognese

Algretseptis kasutati keedetud läätsi.

Kogus
neljale
Valmistusviis
Hautamine
Valmistusaeg
20 minutit
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

2 porgandit

2 küüslauguküünt

1 sl õli

400 g purk Itaalia tomatikastet

1 dl vett tomatikastmepurgi loputamiseks

1 purk konservitud punaseid läätsesid (u 230 g neto)

0,5 tl tšillihelbeid

soola ja musta pipart

Serveerimiseks:

spagette vms

Valmistamine

Pese porgandid, riivi jämeda riiviga. Koori ja haki küüslauk. Kuumuta mõlemad pannil õlis.

Lisa tomatikaste, lisa pannile ka konservipurgi loputusvesi (u 1 dl). 

Lisa nõrutatud ja loputatud läätsed, maitsesta. Lase mõned minutid podiseda.

Serveeri nt spagettidega. 

Loe veel:

  • Algretseptis kasutati Valio omatoodet "Valio Keittiön tomaattikastiketta" (koostises tomatid 40 %, tomatipüree 40 %, laktoosivaba toorjuust 6 %, sibul, suhkur, basiilik, modifitseeritud tärklis, sool, küüslaugupulber, pihlakaekstrakt, must pipar, aroomaine).
  • Algretseptis kasutati konservitud keedetud läätsi. Ühes u 400 g purgis on u 250 g läätsi (neto). Kui tahad ise keeta, siis võta umbes 125 g läätsi. 
  • Proovi ka seda veidi keerulisemat varianti.

Retsept mugandatud siit.

LISA KOMMENTAAR