Kui kasutad soolatud riisikaid, siis vajadusel leota seeni külmas vees, kuni need enam liiga soolased ei ole. Värsked riisikad kupata korralikult soolaga maitsestatud vees.
Nõruta seened korralikult ja pigista kuivemaks. Lõika seened kuubikuteks või haki peeneks. Sega juurde peenestatud sibul ja õunakuubikud. Sega juurde hapukoor, maitsesta salat sobivaks. Lase võimaluse korral paar tundi külmkapis maitsestuda.
Serveeri röstitud rukkileivaga või tatrapliinidega või rukkinööpides vms.
Üldiselt hää aga sidruni kogus olgu maitse järgi. Panin u 1tl(pigem oli vähem) ja sedagi oli liiga palju. Soolaseened peaks olema iseloomuga st mahedad seened ei ole õuna kõrvale võib olla parim valik.
Soolaseenesalat õuntega
Soolatud seentest lihtne salat hapukoorega. Eriti maitseb jääb kergelt kupatatud ja soolatud riisikatest (nt kase- või tavariisikad) tehtud salat.