Soolaseenesalat õuntega

Soolatud seentest lihtne salat hapukoorega. Eriti maitseb jääb kergelt kupatatud ja soolatud riisikatest (nt kase- või tavariisikad) tehtud salat.

Kogus
neljale kuni kuuele
Valmistusviis
Segamine
Valmistusaeg
30 minutit
Käik
Eelroog/kerge eine
Lisategevused

Koostisosad

500 g kupatatud ja kergelt soolatud seeni - nt

tava- või kaseriisikaid

2 hakitud (punast) sibulat

1 suur magus õun

200 g hapukoort

soola ja musta pipart

hakitud värsket tilli

Valmistamine

Kui kasutad soolatud riisikaid, siis vajadusel leota seeni külmas vees, kuni need enam liiga soolased ei ole. Värsked riisikad kupata korralikult soolaga maitsestatud vees.

Nõruta seened korralikult ja pigista kuivemaks. Lõika seened kuubikuteks või haki peeneks. Sega juurde peenestatud sibul ja õunakuubikud. Sega juurde hapukoor, maitsesta salat sobivaks. Lase võimaluse korral paar tundi külmkapis maitsestuda. 

Serveeri röstitud rukkileivaga või tatrapliinidega või rukkinööpides vms.

LISA KOMMENTAAR

Kiilike
postitatud 24.10.2010 21:44

Üldiselt hää aga sidruni kogus olgu maitse järgi. Panin u 1tl(pigem oli vähem) ja sedagi oli liiga palju. Soolaseened peaks olema iseloomuga st mahedad seened ei ole õuna kõrvale võib olla parim valik.

Kiilike
postitatud 08.09.2015 08:55

Pilt ka: