päts kandilist musta leiba või tavalist rukkileiba
6 suurt muna
2-2,5 dl kodumaist majoneesi
2 tl Põltsamaa või Dijoni sinepit
pool punti rohelist sibulat e. sibulapealseid
soola ja musta pipart
karp vürtsikilu (nt Briis Tallinna kilud)
soovi korral lehtsalatit
Keeda munad kõvaks, jahuta külmas vees ja koori. Pane kaussi ja purusta kahvliga või riivi jämeda riiviga. Lisa majonees ja sinep, maitsesta soola ja pipraga. Sega juurde hakitud roheline sibul.
Soovi korral eemalda leivaviiludelt koorikud, siis määri leivaviiludele võid.
Kahekordsete kiluvõileibade jaoks aseta ühele leivaviilule salatileht, siis suur lusikatäis munasalatit, siis kilufileed ja seejärel jälle leivaviil, võitatud pool vastu kilu. Lõika diagonaalselt pooleks.
Kolmekordsete kiluvõileibade jaoks aseta leivaviilule kilufileed, neile suur lusikatäis munasalatit. Siis leivaviil, siis munasalat, kilufileed ja peale leivaviil, võitatud pool allpool. Lõika võileib kaheks ühesuuruseks ristkülikuks.
Serveeri, soovi korral võid kaunistada võileivalipukestega.
Pildi tegi Juta Kübarsepp.
Kihilised kiluvõileivad
Ei saa me kiluvõileivapäeval kiluvõileivata! Siinsed võileivad on inspireeritud brittide sandwich-tüüpi kihilistest võileibadest. Munavõi asemel on siin mahlane majoneesiga munasalat.