Kebabikaste

"Kebabsås" on kaste, mida Rootsis sörtsutatakse muuhulgas kebabipitsa peale.

Kogus
4 dl
Valmistusviis
Segamine
Valmistusaeg
Käik
Lisand
Lisategevused

Koostisosad

2 väiksemat küüslauguküünt

2 väherasvast hapukoort

1 dl Kreeka jogurtit (10%)

0,5 dl majoneesi

0,5 dl Fantat või ananassikonservivedelikku

2 tl tomatipüreed või ketšupit

1 tl sambal-oelek kastet

1 tl jahvatatud vürtsköömneid

1 tl kuivatatud punet

näpuotsaga Cayenne'i pipart

soola

Valmistamine

Koori küüslauk, riivi peenelt või suru läbi küüslaugupressi.

Sega kõik ained omavahel, maitsesta vastavalt vajadusele. 

Vedelama kastme jaoks võid lisada veidi piima või Fantat/ananassikonservivedelikku.

Säilib külmkapis kuni nädal aega.

Nipid ja soovitused:

  • See kuulus kaste on pärit Rootsist Jönköpingi linnast. Lõuna-Rootsis on see üsna laialt kasutuses pitsakohtades.
  • Magusust annab Fanta limonaad või ananassikonservivedelik. Ananass ise läheb muidugi Hawaii-pitsa peale. 
  • Kuivatatud maitseainete asemel võib kasutada ka kebabimaitseainet. 

Loe veel:

Retsept siit.

LISA KOMMENTAAR