Punane talvine salat

Palju jõulupunaseid toone!

Kogus
neljale
Valmistusviis
Segamine
Valmistusaeg
30 minutit
Käik
Lisand
Lisategevused

Koostisosad

4 triibulist Chioggia, kollast ja/või punast peeti

2 dl vett

1 dl sidrunimahla

175 g külmutatud kirsse

4 värsket viigimarja

1 punane greip

200 g kirsstomateid

400 g punast salatsigurit

1 punane sibul

1 dl kuivatatud jõhvikaid

Kaste:

75 g külmutatud kirsse

1 šalottsibul

1 sl rüpsiõli

2 sl punaveiniäädikat

1 sl Dijoni sinepit

2 tl suhkrut

soola ja musta pipart

Valmistamine

Valmista esmalt kaste. Sulata kirsid mikrolaineahjus. Koori ja haki sibul. Pane kirsid, sibul, õli, äädikas ja sinep saumikseri kannu ning püreesta ühtlaseks. Maitsesta soola, suhkru ja pipraga parajaks. 

Koori peedid, lõika hästi õhukesteks viiludeks. 

Pane vesi ja sirunimahl potti, kuumuta keemiseni. Pane peediviilud minutiks vette ja keeda, siis nõruta, jahuta külma vee all ja nõruta uuesti. 

Sulata ülejäänud kirsid. Lõika viigid sektoriteks. Fileeri greip (vt siit). Rebi salatsiguri lehed tükkideks. Lõika kirsstomatid pooleks. Koori punane sibul ja lõika õhukesteks viiludeks. 

Sega köögiviljad, puuviljad, kuivatatud jõhvikad ja sulatatud kirsid salatikausis. Kaste sega hulka või paku eraldi kausikeses. 

Retsept siit.

LISA KOMMENTAAR