4 triibulist Chioggia, kollast ja/või punast peeti
2 dl vett
1 dl sidrunimahla
175 g külmutatud kirsse
4 värsket viigimarja
1 punane greip
200 g kirsstomateid
400 g punast salatsigurit
1 punane sibul
1 dl kuivatatud jõhvikaid
Kaste:75 g külmutatud kirsse
1 sl rüpsiõli
2 sl punaveiniäädikat
1 sl Dijoni sinepit
2 tl suhkrut
soola ja musta pipart
Valmista esmalt kaste. Sulata kirsid mikrolaineahjus. Koori ja haki sibul. Pane kirsid, sibul, õli, äädikas ja sinep saumikseri kannu ning püreesta ühtlaseks. Maitsesta soola, suhkru ja pipraga parajaks.
Koori peedid, lõika hästi õhukesteks viiludeks.
Pane vesi ja sirunimahl potti, kuumuta keemiseni. Pane peediviilud minutiks vette ja keeda, siis nõruta, jahuta külma vee all ja nõruta uuesti.
Sulata ülejäänud kirsid. Lõika viigid sektoriteks. Fileeri greip (vt siit). Rebi salatsiguri lehed tükkideks. Lõika kirsstomatid pooleks. Koori punane sibul ja lõika õhukesteks viiludeks.
Sega köögiviljad, puuviljad, kuivatatud jõhvikad ja sulatatud kirsid salatikausis. Kaste sega hulka või paku eraldi kausikeses.
Retsept siit.
Punane talvine salat
Palju jõulupunaseid toone!