Lihtne lehttainapirukas valmib kiiresti ja sobib glögipeole.
250 g pärmi-lehttainast
125 g suitsutatud peekonit
100 g toorjuustu (nt Saare)
100 g sinihallitusjuustu
1 kõvem pirn
Kuumuta ahi 225°C (pöördõhuga ahjus 205°C).
Lõika peekon viiludeks ja prae krõbedaks. Lase köögipaberil taheneda.
Rulli lehttainas küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Määri peale toorjuust, siis murenda peale sinihallitusjuust.
Lõika pirn viiludeks (nt köögimandoliiniga), laota pirukale.
Küpseta ahju keskosas umbes 10 minutit või kuni tainas on küpsenud ja pirukas pealt kuldne.
Võta ahjust välja, puista peale peekonitükid. Lõika pirukas tükkideks.
Retsept siit. Pildi tegi Juta Kübarsepp.
Maitsev, pirn küpseb mõnusalt klaasjaks. Mul oli brittide Shropshire Blue juust, kenat kuldset tooni.
Lehttainapirukas pirni ja sinihallitusjuustuga
Lihtne lehttainapirukas valmib kiiresti ja sobib glögipeole.