Lehttainapirukas pirni ja sinihallitusjuustuga

Lihtne lehttainapirukas valmib kiiresti ja sobib glögipeole.

Kogus
kuuele kuni kaheksale
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Eelroog/kerge eine
Lisategevused

Koostisosad

250 g pärmi-lehttainast

125 g suitsutatud peekonit

100 g toorjuustu (nt Saare)

100 g sinihallitusjuustu

1 kõvem pirn

Valmistamine

Kuumuta ahi 225°C  (pöördõhuga ahjus 205°C). 

Lõika peekon viiludeks ja prae krõbedaks. Lase köögipaberil taheneda. 

Rulli lehttainas küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Määri peale toorjuust, siis murenda peale sinihallitusjuust. 

Lõika pirn viiludeks (nt köögimandoliiniga), laota pirukale. 

Küpseta ahju keskosas umbes 10 minutit või kuni tainas on küpsenud ja pirukas pealt kuldne. 

Võta ahjust välja, puista peale peekonitükid. Lõika pirukas tükkideks. 

Loe veel:

Retsept siit. Pildi tegi Juta Kübarsepp.

LISA KOMMENTAAR

Pille
postitatud 03.01.2025 18:25

Maitsev, pirn küpseb mõnusalt klaasjaks. Mul oli brittide Shropshire Blue juust, kenat kuldset tooni.