Porgandi-mandariinisinep

Tuntud kokk Toomas Lääts pakkus seda toredat lisandid Lidli 2024. a detsembris pressilõunal.

Kogus
Valmistusviis
Keetmine/kuumutamine
Valmistusaeg
Käik
Lisand
Lisategevused

Koostisosad

Porgandi-mandariinimoos:

500 g porgandeid

500 g konservitud mandariine omas mahlas

1 laim

100 g moosisuhkrut

näpuotsaga soola

1 tl sushi-ingverit

2 tähtaniisi

1 sidrunheinavars

Sinep:

4 osa porgandi-mandariinimoosi

1 osa terasinepit

Valmistamine

Esmalt valmista porgandi-mandariinimoos. Lõika porgandist viilud ja keeda suhkruga pehmeks, lisa mandariinid ja keeda kuivaks. Keetmise lõpupoole lisa ingver, tähtaniis ja sidrunhein. Sidrunhein tao kindlasti näiteks lihahaamriga veidi pehmemaks, et maitse saaks paremini eralduda.

Enne kannmikserisse panekut eemalda massist tähtaniis ja sidrunhein. Püreesta ühtlaseks, siis lase jahtuda.

Sinepi jaoks võta 4 osa moosi ja 1 osa terasinepit ning sega korralikult kokku. Sinepi kogust kas vähendades või suurendades saad valida endale just sobiva kanguse!

LISA KOMMENTAAR