Jamaika jõulujook

See karkade- ehk hibiskijook kuulub Jamaika jõulumenüüsse.

Kogus
12-14
Valmistusviis
Keetmine/kuumutamine
Valmistusaeg
Käik
Jook
Lisategevused

Koostisosad

150 g kuivatatud hibiski ehk karkade õielehti

350 g värsket ingverijuurt

10 nelki

10 kergelt muljutud vürtspipart

3 l + 0,5 l vett

500 g suhkrut

Valmistamine

Loputa karkade kiiresti külma vee all. Riivi ingver suureaugulise riiviga või köögikombainis (Microplane ummistub kergesti). 

Kuumuta suures potis 3 liitrit vett. Lisa karkade, riivitud ingver, nelk ja kergelt muljutud vürtspipraterad. Kuumuta keemiseni, siis lase podiseda umbes 8 minutit või kuni karkade on paisunud. 

Tõsta pott tulelt, lase jahtuda. Siis kata pott kinni ja pane vähemalt 8 tunniks või kuni 3 päevaks külmkappi tõmbama. 

Kurna läbi peene sõela suure kannu sisse, pressidest võimalikult palju mahla välja. (Kurnatud kuiv mass viska komposti). 

Kuumuta väikeses potis 5 dl vett ja 500 g suhkrut keemiseni. Jätka keetmist, aeg-ajalt segades, kuni suhkur on lahustunud. Võta siirup tulelt. 

Sega siirup jaokaupa (u 1 dl korraga) kurnatud karkadejoogi hulka - kogu siirupit ei pruugi vaja minna, oleneb sellest, kui magusat jooki tahetakse. 

Hoia serveerimiseni jahedas. 

Nipid ja soovitused:

  • Jook säilib kuni 5 päeva külmkapis. 

Loe veel:

Retsept siit.

LISA KOMMENTAAR