150 g kuivatatud hibiski ehk karkade õielehti
350 g värsket ingverijuurt
10 nelki
10 kergelt muljutud vürtspipart
3 l + 0,5 l vett
500 g suhkrut
Loputa karkade kiiresti külma vee all. Riivi ingver suureaugulise riiviga või köögikombainis (Microplane ummistub kergesti).
Kuumuta suures potis 3 liitrit vett. Lisa karkade, riivitud ingver, nelk ja kergelt muljutud vürtspipraterad. Kuumuta keemiseni, siis lase podiseda umbes 8 minutit või kuni karkade on paisunud.
Tõsta pott tulelt, lase jahtuda. Siis kata pott kinni ja pane vähemalt 8 tunniks või kuni 3 päevaks külmkappi tõmbama.
Kurna läbi peene sõela suure kannu sisse, pressidest võimalikult palju mahla välja. (Kurnatud kuiv mass viska komposti).
Kuumuta väikeses potis 5 dl vett ja 500 g suhkrut keemiseni. Jätka keetmist, aeg-ajalt segades, kuni suhkur on lahustunud. Võta siirup tulelt.
Sega siirup jaokaupa (u 1 dl korraga) kurnatud karkadejoogi hulka - kogu siirupit ei pruugi vaja minna, oleneb sellest, kui magusat jooki tahetakse.
Hoia serveerimiseni jahedas.
Retsept siit.
Jamaika jõulujook
See karkade- ehk hibiskijook kuulub Jamaika jõulumenüüsse.