Koostisosad

800 g pehmeid küpseid lodjapuumarju

2 apelsini

12-20 paradiisisõuna

500 ml vett

suhkrut

Valmistamine

Pane lodjapuumarjad, kooritud ja tükeldatud apelsinid, tükeldatud paradiisiõunad ja vesi potti. Kuumuta keemiseni, siis lase 15 minutit podiseda. Tambi segu pudrunuiaga aeg-ajalt. 

Aseta kõrge poti kohale marlikott või puhas väiksem padjapüür. Kalla segu marlikoti sisse ja lase üle öö või 12 tundi nõrguda. ÄRA segu pigista - siis ei jää želee klaar!

Mõõda potti nõrgunud vedeliku kogus ja siis võta võrdses koguses suhkrut (500 g mahla kohta 500 g suhkrut). 

Kuumuta segu pidevalt segades, kuni suhkur on lahustunud. Siis kuumuta keemiseni ja lase 15-20 minutit tasasel tulel podiseda. (Kontrolli, kas külmale taldrikule pandud želeetilk hangub - kui mitte, siis keeda veel paar minutit. Samas ära üle keeda - siis saad veniva iiriskommi hoopis). 

Pane steriliseeritud purkidesse, kaaneta. 

Loe veel:

Retsept siit.

LISA KOMMENTAAR