Köögiviljaguljašš

Vegetaarlastele mõeldud hautis, mille maitsebukett meenutab guljašši. Hautis ise on vegan, aga seda serveeritakse hapukoore või maitsestamata jogurtiga.

Kogus
neljale
Valmistusviis
Hautamine
Valmistusaeg
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

1 sibul

2 suvikõrvitsat

2 porgandit

0,5 väiksemat kapsast

3 sl õli

1 sl paprikapulbrit

0,5 tl köömneid

0,5 tl mixed herbs ürdisegu

näpuotsaga muskaatpähklit

600 ml tomatimahla

300 ml vett

1 köögiviljapuljongikuubik

soola

Serveerimiseks:

u 150 g hapukoort või maitsestamata jogurtit

Valmistamine

Lõika sibul ja suvikõrvits (pool)viiludeks, porgand kuubikuteks ja kapsas peenikesteks ribadeks. 

Kuumuta õli parajalt suures potis. Lisa sibul ja porgand, maitsesta kergelt soolaga ja kuumuta keskmisel tulel aeg-ajalt segades, kuni sibul muutub klaasjaks. 

Lisa suvikõrvits, sega läbi. Lisa kapsas ja hauta 10 minutit, aeg-ajalt segades.

Maitsesta paprikapulbri, köömnete, ürdisegu ja muskaatpähkliga.

Siis sega juurde tomatimahl, vesi ja puljongikuubik. Kuumuta keemiseni, siis kata pott kaanega ja hauta tasasel tulel umbes 20 minutit või kuni köögiviljad on küpsed. 

Timmi maitse soolaga parajaks. 

Siis jaota toit taldrikutele, serveerimisel nirista (soovi korral) peale hapukoort või jogurtit. 

Nipid ja soovitused:

  • Laktoosivaba versiooni jaoks kasuta laktoosivaba hapukoort või jogurtit.
  • Veganliku ja/või kaseiinivaba versiooni jaoks kasuta taimset hapukooreasendajat.

Retsept siit. Pildi tegi Nami-Nami toimetaja Ilse Metsamaa.

LISA KOMMENTAAR