Spinati-fetapätsid

Spanakopita-pirukas ühes väikeses suutäies.

Kogus
12 tk
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Suupiste
Lisategevused

Koostisosad

1 muna

4 sl Kreeka oliiviõli või sulatatud võid

4 sl Kreeka jogurtit

4 dl noori spinatilehti

1 sl hakitud värsket tilli

1 sl hakitud rohelist sibulat e. sibulapealseid

soola ja musta pipart

120 g murendatud fetajuustu

5 sl riivitud Mozzarella juustu

150 g isekerkivat nisujahu

Valmistamine

Kuumuta ahi 175℉C.

Kata ahjuplaat küpsetuspaberiga. 

Vispelda suures kausis muna, oliiviõli ja jogurt ühtlaseks. Lisa spinatilehed, hakitud till, hakitud roheline sibul. Maitsesta soola-pipraga, siis sega juurde feta ja mozzarella. Siis sõelu juurde jahu ja sega läbi.

Kui segu liiga kuiv tundub, siis lisa lusikatäis piima - aga käte abil peaks segu siiski kokku surutud saama. 

Vormi segust pallid, vajuta need veidi lapikuks ja tõsta ahjuplaadile. 

Küpseta 175-kraadises ahjus umbes 17-20 minutit või kuni pätsid on kuldsed. 

Nipid ja soovitused:

  • Kui isekerkivat jahu pole, siis võta 150 g jahu, 1 tl küpsetuspulbrit ja 0,25 tl soola.

Retsept siit.

LISA KOMMENTAAR