Purustatud kartulid juustuga

Kogus
neljale kuni kuuele
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

1 kg kartuleid

1-2 sl oliiviõli

70 g võid

1 küüslauguküüs

50 g riivitud Västerbottensost® juustu või muud kõvemat juustu

soola

hakitud värsket peterselli

Valmistamine

Kuumuta ahi 200-220 kraadini. 

Keeda kartulid peaaegu küpseks, siis kurna ja lase paar minutit taheneda. 

Pane ahjuvormi või -plaadile, siis suru tassipõhja või pudrunuiaga lapikuks. 

Sega sulatatud või, purustatud küüslauk ja riivitud juust kausis omavahel. Nirista/pintselda kartulitele, siis maitsesta soolaga ja nirista peale oliiviõli.

Küpseta ahjus 30-35 minutit või kuni kartulid on kenasti kuldsed ja krõbedad. 

Võta ahjust välja, puista peale peterselli ja serveeri. 

Retsept mugandatud siit.

LISA KOMMENTAAR