270 g nisujahu
2 tl küpsetuspulbrit
0,5 tl söögisoodat
1 tl soola
0,25 tl värskelt jahvatatud musta pipart
2 suurt muna
220 ml täispiima
70 g külmpressitud oliiviõli
150 g riivitud suvikõrvitsat
125 g riivitud juustu - nt
Cheddari juustu või parmesani juustu
paar rohelist sibulat e. sibulapealseid
1 sl värskeid tüümianilehekesi
Kuumuta ahi 200°C (pöördõhuga 180°C). Vooderda muffinipanni süvendid paberümbristega.
Sega kausis jahu, küpsetuspulber, sooda, sool ja must pipar.
Vispelda teises kausis munad, piim ja oliiviõli ühtlaseks. Siis kalla vedel segu kuivainete hulka ja sega kergelt läbi.
Riivi suvikõrvits, haki roheline sibul ja riivi vajadusel juust. Sega kõik taina hulka.
Jaota tainas muffinivormidesse, täites need u ¾ ulatuses.
Küpseta ahju keskosas umbes 20-25 minutit või kuni muffinid on pealt kuldsed ja muffini keskele torgatud puutikk puhtaks jääb. Ära üle küpseta!
Lase 10 minutit vormides jahtuda, siis tõsta restile. Serveeri soojalt või jahtunult.
Retsept mugandatud siit.
Meil on jälle palju suvikõrvitsaid, tegin ka soolaseid muffineid. Ma sööks neid piknikul ja paneks toidukarpi väga hea meelega :)
Juustu-suvikõrvitsamuffinid
Soolased muffinid.