Juustu-suvikõrvitsamuffinid

Soolased muffinid.

Kogus
12 tk
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Eelroog/kerge eine
Lisategevused

Koostisosad

270 g nisujahu

2 tl küpsetuspulbrit

0,5 tl söögisoodat

1 tl soola

0,25 tl värskelt jahvatatud musta pipart

2 suurt muna

220 ml täispiima

70 g külmpressitud oliiviõli

150 g riivitud suvikõrvitsat

125 g riivitud juustu - nt

Cheddari juustu või parmesani juustu

paar rohelist sibulat e. sibulapealseid

1 sl värskeid tüümianilehekesi

Valmistamine

Kuumuta ahi 200°C (pöördõhuga 180°C). Vooderda muffinipanni süvendid paberümbristega. 

Sega kausis jahu, küpsetuspulber, sooda, sool ja must pipar.

Vispelda teises kausis munad, piim ja oliiviõli ühtlaseks. Siis kalla vedel segu kuivainete hulka ja sega kergelt läbi.

Riivi suvikõrvits, haki roheline sibul ja riivi vajadusel juust. Sega kõik taina hulka. 

Jaota tainas muffinivormidesse, täites need u ¾ ulatuses.

Küpseta ahju keskosas umbes 20-25 minutit või kuni muffinid on pealt kuldsed ja muffini keskele torgatud puutikk puhtaks jääb. Ära üle küpseta!

Lase 10 minutit vormides jahtuda, siis tõsta restile. Serveeri soojalt või jahtunult. 

Nipid ja soovitused:

  • Suvikõrvitsat EI PEA enne koorima, samuti ei pea seda kuivemaks pigistama vms. 
  • Kasuta täispiima või muud sobivat piima. 
  • Väldi muffinitaina liigset segamist! Liigne segamine teeb muffinid kõvaks. 
  • Kui kõiki muffineid kohe ära ei sööda, siis hoia kinnises karbis toatemperatuuril kuni 3 päeva või külmkapis kuni nädal aega. Soojenda enne söömist nt mikrolaineahjus 30 sekundit. 
  • Võid muffinid ka sügavkülma panna. Selleks lase neil täielikult jahtuda, siis mässi toidukilesse ja pane sügavkülma. Enne serveerimist lase toatemperatuuril sulada. 

Loe veel:

Retsept mugandatud siit.

LISA KOMMENTAAR

Pille
postitatud 30.07.2024 16:46

Meil on jälle palju suvikõrvitsaid, tegin ka soolaseid muffineid. Ma sööks neid piknikul ja paneks toidukarpi väga hea meelega :)