Vürtsmoos või -hoidis, mis sobib hästi nii külmade lihalõikude kui ka juustu kõrvale.
300 g jahusemaid õunu
300 g punaseid sõstraid
1 dl heledaid seemneteta rosinaid
1 punane tšilli
2 sl riivitud värsket ingverijuurt
1 tl jahvatatud kaneeli
1 tl soola
1 dl tavalist suhkrut või pruuni suhkrut
0,5 dl õunaäädikat või valgeveiniäädikat
0,5 dl vett
Koori õunad, eemalda südamik ja lõika õunad väikesteks kuubikuteks. Puhasta sõstrad. Haki tšillikaun (soovi korral eemalda esmalt seemned).
Pane kõik ained peale sõstarde potti, kuumuta keemiseni.
Kuumuta tasasel tulel, kuni õunakuubikud on pehmed. Siis lisa sõstrad ja keeda veel 5 minutit.
Jaota kuumadesse purkidesse, kaaneta. Säilita jahedas.
Teresa Välimäki retsept, mugandatud. Pildi tegi Juta Kübarsepp.
Õuna-sõstra chutney
Vürtsmoos või -hoidis, mis sobib hästi nii külmade lihalõikude kui ka juustu kõrvale.