Õuna-sõstra chutney

Vürtsmoos või -hoidis, mis sobib hästi nii külmade lihalõikude kui ka juustu kõrvale.

Kogus
Valmistusviis
Keetmine/kuumutamine
Valmistusaeg
Käik
Lisand
Lisategevused

Koostisosad

300 g jahusemaid õunu

300 g punaseid sõstraid

1 dl heledaid seemneteta rosinaid

1 punane tšilli

2 sl riivitud värsket ingverijuurt

1 tl jahvatatud kaneeli

1 tl soola

1 dl tavalist suhkrut või pruuni suhkrut

0,5 dl õunaäädikat või valgeveiniäädikat

0,5 dl vett

Valmistamine

Koori õunad, eemalda südamik ja lõika õunad väikesteks kuubikuteks. Puhasta sõstrad. Haki tšillikaun (soovi korral eemalda esmalt seemned).

Pane kõik ained peale sõstarde potti, kuumuta keemiseni.

Kuumuta tasasel tulel, kuni õunakuubikud on pehmed. Siis lisa sõstrad ja keeda veel 5 minutit.

Jaota kuumadesse purkidesse, kaaneta. Säilita jahedas.

Loe veel:

Teresa Välimäki retsept, mugandatud. Pildi tegi Juta Kübarsepp.

LISA KOMMENTAAR