Ingveri-sõstramoos

Ingver annab niigi särtsakale punasele sõstrale mõnusa lisameki.

Kogus
Valmistusviis
Keetmine/kuumutamine
Valmistusaeg
Käik
Dessert
Lisategevused

Koostisosad

700 g punaseid sõstraid

2 dl vett

2 tl vanilliekstrakti

u 10 cm jupp ingverijuurt

330 g moosisuhkrut

Valmistamine

Puhasta marjad. Koori ingver, lõika õhukesteks viiludeks. 

Pane marjad, vesi, ingver ja vanilliekstrakt potti ning kuumuta tasasel tulel kaane all umbes 15 minutit või kuni sõstrad on täiesti lagunenud. 

Kurna segu läbi sõela, suru võimalikult palju mahla välja. Siis lisa moosisuhkur saadud marjamahlale ja keeda, kuni suhkur on sulanud. Vajadusel koori pinnale tekkiv vaht. 

Jaota kuumadesse purkidesse, kaaneta ja säilita jahedas. 

Retsept mugandatud siit. Pildi tegi Juta Kübarsepp.

LISA KOMMENTAAR