"Poropasta" ehk makaronid põhjapõdraliha-koorekastmes.
500 g makarone (nt fusilli, penne)
1 dl külmsuitsutatud põhjapõdraliha
veidi õli
3,3 dl toidukoort
100 g murulauguga toorjuustu
musta pipart
värsket või kuivatatud peterselli
Pane makaronid keema ja valmista kohe ka kaste.
Keeda makaronid vastavalt pakendi juhistele al dente.
Kastme jaoks kuumuta mittenakkuva poti põhjas tilk õli. Kuumuta põhjapõdrasingitükid läbi.
Lisa rõõsk koor, sulatatud juust ja veidi musta pipart. Kui kasutad kuivatatud peterselli, siis lisa see ka kohe.
Sega läbi, kuumuta tasasel tulel 10 minutit.
Sega nõrutatud makaronid kastme hulka. Kui kasutad värsket peterselli, siis lisa see roale alles lõpus.
Retsept siit, pildi tegi Juta Kübarsepp.
Põhjapõrdalihaga makaronid
"Poropasta" ehk makaronid põhjapõdraliha-koorekastmes.