Põhjapõrdalihaga makaronid

"Poropasta" ehk makaronid põhjapõdraliha-koorekastmes.

Kogus
neljale
Valmistusviis
Keetmine/kuumutamine
Valmistusaeg
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

500 g makarone (nt fusilli, penne)

1 dl külmsuitsutatud põhjapõdraliha

veidi õli

3,3 dl toidukoort

100 g murulauguga toorjuustu

musta pipart

värsket või kuivatatud peterselli

Valmistamine

Pane makaronid keema ja valmista kohe ka kaste. 

Keeda makaronid vastavalt pakendi juhistele al dente.

Kastme jaoks kuumuta mittenakkuva poti põhjas tilk õli. Kuumuta põhjapõdrasingitükid läbi.

Lisa rõõsk koor, sulatatud juust ja veidi musta pipart. Kui kasutad kuivatatud peterselli, siis lisa see ka kohe. 

Sega läbi, kuumuta tasasel tulel 10 minutit.

Sega nõrutatud makaronid kastme hulka. Kui kasutad värsket peterselli, siis lisa see roale alles lõpus. 

Retsept siit, pildi tegi Juta Kübarsepp.

LISA KOMMENTAAR