Gaji-namul

Gaji-namul (가지나물) on lihtne köögiviljalisand riisi kõrvale.

Kogus
Valmistusviis
Keetmine/kuumutamine
Valmistusaeg
Käik
Lisand
Lisategevused

Koostisosad

450 g jaapani pommut e. baklažaani (3-4 piklikku peenikest)

3 hakitud küüslauguküünt

2 hakitud talisibulat või rohelise sibula vart

1 sl sojakastet

1 tl kalakastet

1 tl gochugaru tšillihelbeid

2 tl röstitud seesami õli

1 sl röstitud seesamiseemneid

Valmistamine

Kuumuta auruti põhjas pool liitrit vett keemiseni. 

Samal ajal eemalda baklažaanidelt varrepoolne ots ja lõika baklažaanid 5 cm juppideks ja seejärel need pikuti pooleks.  Pane aurutusrestile ning tõsta muliseva vee kohale. Kata kaanega ning auruta 5 minutit tugeval tulel. Raputa aurutusresti 1-2 korda, et baklažaanid ühtlasemalt küpseks. 

Tõsta tulelt, aseta küpsed baklažaanid lõikelauale ning lase neil 5-10 minutit jahtuda. 

Sega samal ajal kausis küüslauk, roheline sibul, sojakaste, kalakaste, tšillihelbed, seesamiõli omavahel hoolega. 

Lisa baklažaanid ja sega hoolega. Puista peale seesamiseemned, serveeri riisiga. 

Nipid ja soovitused:

  • Vegetaarse versiooni jaoks asenda kalakaste sojakastmega. 
  • Gluteenivaba versiooni jaoks kasuta gluteenivaba märgistusega Tamari sojakastet.

Loe veel:

Retsept mugandatud siit.

LISA KOMMENTAAR

Pille
postitatud 07.05.2024 12:35

See oli väga põnev viis baklažaani ehk pommu valmistamiseks. Maitses kõikidele suurtele.