50 g piinia- või seedermänniseemneid
1 hakitud küüslauguküüs
50 g riivitud parmesani juustu või muud sarnast juustu
50 g karulauku
50 g basiilikut
150 ml oliiviõli
1 sidruni mahl ja riivitud koor
900 ml piima
60 g e. 1 dl nisujahu
60 g võid
125 g Mozzarella juustu
0,25 tl riivitud muskaatpähklit
sidrunimahla või õunaäädikat
Lisaks:20 g riivitud parmesani juustu
20 g piiniaseemneid
Valmista alustuseks pesto. Rösti piiniaseemned kuival kuumal pannil kuldseks. Siis pane uhmrisse või väikesesse köögikombaini. Lisa küüslauk ja peenesta ühtlaseks pastaks. Siis lisa riivitud parmesan ja peenesta veel korra. Lisa karulauk ja basiilik ning veidi õli, töötle ühtlaseks. Siis sega juurde ülejäänud õli, sidrunikoor ja sidrunimahl. Maitsesta soola-pipraga.
Bešamellkastme jaoks kuumuta piim potis koos loorberilehega. Kuumuta teises potis või ja jahu ning sega pastaks (roux). Kuumuta minut aega, siis vispelda vähehaaval juurde kuum piim (loorberileht võta välja). Kui kogu piim on lisatud, kuumuta veel 5 minutit tasasel tulel.
Siis sega juurde riivitud või tükkideks rebitud mozzarella. Maitse - vajadusel lisa soola, pipar ja kindlasti ka muskaati.
Kuumuta ahi 170°C.
Vali sobiva suurusega väiksem ahjuvorm, kuhu mahub 2 lasanjeplaati. Määri põhjale õhuke kiht bešamellkastet, tõsta peale lasanjeplaadid. Määri neile pestot, siis kiht bešamelli. Korda veel 2 korda, kuni saad kolm kihti lasanjeplaate, pealmiseks kihiks on bešamellkaste.
Puista peale parmesan ja piiniaseemned. Tõsta ahju ja küpseta 25-30 minutit või kuni lasanje on pealt kuldne.
Lase 10 minutit tõmmata, siis serveeri.
Retsept siit.
Karulaugupesto-lasanje
Kevadine lasanje.