Karulaugupesto-lasanje

Kevadine lasanje.

Kogus
kuuele
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

50 g piinia- või seedermänniseemneid

1 hakitud küüslauguküüs

50 g riivitud parmesani juustu või muud sarnast juustu

50 g karulauku

50 g basiilikut

150 ml oliiviõli

1 sidruni mahl ja riivitud koor

900 ml piima

1 loorberileht

60 g e. 1 dl nisujahu

60 g võid

125 g Mozzarella juustu

0,25 tl riivitud muskaatpähklit

sidrunimahla või õunaäädikat

Lisaks:

6 lasanjeplaati

20 g riivitud parmesani juustu

20 g piiniaseemneid

Valmistamine

Valmista alustuseks pesto. Rösti piiniaseemned kuival kuumal pannil kuldseks. Siis pane uhmrisse või väikesesse köögikombaini. Lisa küüslauk ja peenesta ühtlaseks pastaks. Siis lisa riivitud parmesan ja peenesta veel korra. Lisa karulauk ja basiilik ning veidi õli, töötle ühtlaseks. Siis sega juurde ülejäänud õli, sidrunikoor ja sidrunimahl. Maitsesta soola-pipraga. 

Bešamellkastme jaoks kuumuta piim potis koos loorberilehega. Kuumuta teises potis või ja jahu ning sega pastaks (roux). Kuumuta minut aega, siis vispelda vähehaaval juurde kuum piim (loorberileht võta välja). Kui kogu piim on lisatud, kuumuta veel 5 minutit tasasel tulel.

Siis sega juurde riivitud või tükkideks rebitud mozzarella. Maitse - vajadusel lisa soola, pipar ja kindlasti ka muskaati.

Kuumuta ahi 170°C.

Vali sobiva suurusega väiksem ahjuvorm, kuhu mahub 2 lasanjeplaati. Määri põhjale õhuke kiht bešamellkastet, tõsta peale lasanjeplaadid. Määri neile pestot, siis kiht bešamelli. Korda veel 2 korda, kuni saad kolm kihti lasanjeplaate, pealmiseks kihiks on bešamellkaste. 

Puista peale parmesan ja piiniaseemned. Tõsta ahju ja küpseta 25-30 minutit või kuni lasanje on pealt kuldne. 

Lase 10 minutit tõmmata, siis serveeri. 

Loe veel:

Retsept siit.

LISA KOMMENTAAR