100 g mõruapelsinimarmelaadi (Sevilla orange marmalade)
1 sl sojakastet
2 tl Aleppo tšillihelbeid
Lammas:2,5 kg kondiga lamba abatükk (bone-in lamb shoulder)
2 tl jahvatatud vürtsköömneid
0,5 tl suhkrut
1 tl oliiviõli
soola ja musta pipart
200 g viilutatud varssellerit (u 3 vart)
6 kooritud ja ristipidi poolitatud tangeriini
2 ristipidi poolitatud küüslaugumugulat
4 kooritud ja pikuti poolitatud banaanšalotti
7 g tüümiani
750 ml kanapuljongit
Sega glasuuriained kausis omavahel.
Pane lammas suurde ahjupotti, mis on vooderdatud küpsetuspaberiga.
Sega väikeses kausis mixed spice, vürtsköömned, suhkur, 1,5 tl soola ja 0,25 tl musta pipart. Siis hõõru segu lambalihasse. Lase toatemperatuuril tund aega maitsestuda või järgmise päevani külmkapis maitsestuda. (Viimasel juhul tõsta tund aega enne küpsetamist toatemperatuurile soojenema).
Kuumuta ahi 240 C (pöördõhuga 220 C).
Pane kõik ülejäänud ained samuti potti lambaliha ümber. Kata pealt fooliumiga või kaanega ning küpseta 15 minutit.
Siis alanda ahju kuumus 180C (pöördõhuga 160C). Lase lambal 4 tundi küpseda, kuni liha on pehme ja laiali vajub kergesti.
Võta ahjust välja, eemalda foolium. Pintselda 3/4 glasuurist lambale ning küpseta ilma kaaneta/fooliumiga 30 minutit või kuni lihal on kena läikiv glasuur peal.
Võta ahjust välja, pintselda ülejäänud glasuuriga. Siis kata fooliumiga ja lase lihal 10 minutit toasoojas puhata.
Serveeri.
Retsept siit.
See oli imehea!!! Tegin kevadpühadelauale 2024. aastal. Kuivmarinaadi hõõrusin lihasse eelmisel päeval, hommikul küpsetasin 4 tundi malmpotis.
Marmelaadi-ahjulammas
Mõruapelsinimarmelaadi ja vürtsidega maitsestatud lambapraad. Kui võimalik, siis lase lihal üle öö maitsestuda.