1 punt värsket basiilikut
1 punt värsket peterselli
1 punt värsket koriandrit
1-2 küpset avokaadot
1 sidruni riivitud koor ja 2-3 sl mahla
2 dl lahjemat hapukoort või Kreeka jogurtit
1 tl soola
Lisaks:1 väiksem värske (teravatipuline) kapsas
1 värske roheline Jalapeño tšilli soovi korral
Haki ürdid, pane veidi kaunistamiseks kõrvale.
Koori ja haki küüslauk. Poolita avokaado, eemalda avokaadokivi ja lõika avokaado tükkideks. Peenesta avokaado, küüslauk, ürdid ja ülejäänud kastme ained saumikseriga kreemjaks kastmeks.
Lõika kapsas kuubikuteks, haki roheline tšilli peeneks. Sega kastmega. Maitsesta helbesoolaga, kaunista ürtidega.
Pildi tegi Juta Kübarsepp.
Me oleme seda kahel korral Hõbekulbi naistega teinud ja see on saanud väga hea vastuvõtu osaliseks :)
Kapsasalat kreemja ürdi-avokaadokastmega
"Green Goddess dressing" ehk Rohelise Jumalanna kaste on armastatud salatikaste USAs. Enamasti sisaldab kaste majoneesi, hapukoort, ürte (harakputk, murulauk, estragon) anšoovist, sidrunimahla ja pipart. Kastme ajalugu ulatud eelmise sajandi algusesse - 1923. aastal valmistas San Francisco "Palace" hotelli peakokk Philip Roemer sellist rohelist kastet etenduses "The Green Goddess" mänginud Georg Arlissi auks. Esimene retsept ilmus 1948. aastal. Siin on sellest roast inspireeritud kapsasalat.