Punavetikapirukas

Dulse vetikatega soolane quiche-tüüpi pirukas.

Kogus
neljale kuni kuuele
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Eelroog/kerge eine
Lisategevused

Koostisosad

250 g muretainast

17 g kuivatatud dulse punavetikaid

50 g riivitud juustu

3-4 muna

3 dl piima

tükeldatud aedvilju soovi korral

Valmistamine

Rulli muretainas õhemaks ja vooderda sellega 20 cm läbimõõduga pirukavorm. 

Kuumuta ahi 200C. 

Haki dulse peeneks, pane sõelale ja aseta veega täidetud kaussi ja lase 10 minutit paisuda. Siis võta sõelaga veest välja ja patsuta vetikas kuivemaks. 

Pane vetikas ja riivitud juust pirukapõhjale. Soovi korral lisa ka tükeldatud köögivilju.

Klopi munad piimaga lahti, maitsesta soola-pipraga. Kalla segu vetikatele. 

Küpseta 20 minutit või kuni munasegu on hüübinud ja pirukas on pealt kuldne. 

Loe veel:

Retsept siit.

LISA KOMMENTAAR