0,8 dl kuivatatud dulse vetikahelbeid
8 sl e. 115 g toasooja võid
0,25-0,5 tl tšillihelbeid
450 g spagette, linguine't vm pikki makarone
1 sl külmpressitud oliiviõli
2 hakitud šalottsibulat või 1 tavaline sibul
2 hakitud küüslauguküünt
3 sl valget miso-pastat (shiro miso)
Soovi korral:furikake't (jaapani vürtsisegu)
riivitud parmesani juustu
Pane väike pann vaiksele tulele. Pane dulse-helbed pannile ja rösti tasasel tulel krõbedaks ja kuivemaks - sega aeg-ajalt, kokku läheb u 10 minutit. Pane köögikombaini ja töötle 4-5 korda, kuni saad jämedakoelise puru.
Lisa toasoe või, sool ja tšillihelbed ja töötle, kuni ained on segunenud.
Kuumuta suures potis vesi keemiseni, maitsesta soolaga ja lisa makaronid. Keeda vastavalt pakendi juhistele al dente. Pane tassitäis pastakeeduvett kõrvale, siis nõruta makaronid.
Makaronide keetmise ajal kuumuta pann keskmisel kuumusel. Lisa 1 sl õli ja sibul ning kuumuta segades 8-10 minutit või kuni sibul on klaasjas ja kuldne. Lisa küüslauk ja prae veel minut aega.
Nüüd lisa vetikavõi ja jätka praadimist 2-3 minutit või kuni või lõhnab pähkliselt. Sega juurde misopasta.
Lisa keedetud makaronid ja kõrvale pandud pastakeeduveest umbes pool. Sega läbi, vajadusel lisa veel pastakeeduvett. Maitsesta soolaga.
Soovi korral puista peale riivitud juustu või furikake-maitsesegu.
Retsept siit.
Spagetid vetikavõiga
Spagetid pruunistatud võiga, mis saab lisamaitset shiro misost ja dulse punavetikahelvestest.