Kartulid sinepiseemnete ja punavetikaga

Iiri köögist inspireeritud kartuli-vetikaroog.

Kogus
kuuele
Valmistusviis
Praadimine
Valmistusaeg
Käik
Eelroog/kerge eine
Lisategevused

Koostisosad

1 kg kartuleid (waxy/salatikartuleid)

soola

6 sl oliiviõli

punt talisibulat hakituna

2 sl sinepiseemneid

0,5 tl kollajuurt ehk kurkumit

väike punt siledalehist peterselli

kuhjaga sl dulse punavetika helbeid

Valmistamine

Kui kasutad varajasi kartuleid, siis hõõru need puhtaks. Vanemad kartulid koori esmalt. Siis lõika kartulid u 2,5 cm kuubikuteks. Pane potti, kata külma veega ja kuumuta keemiseni. Lisa soola, siis keeda tasasel tulel 15-20 minutit või kuni kartulid on pehmed, aga ei lagune veel laiali. Siis nõruta.

Haki talisibul ja petersell. 

Pese pott puhtaks, kuivata. Kuumuta potis oliiviõli, lisa hakitud talisibul ja sinepiseemned. Kuumuta tasasel tulel, kuni õli sisiseb, siis tõsta pott tulelt ja lisa kollajuur. 

Pane uuesti tulele, lisa potti ka keedetud kartulikuubikud. Kuumuta õrnalt segades, kuni kartulid on õliseguga kaetud. 

Sega õrnalt juurde dulse-helbed ja hakitu petersell. Serveeri soojalt. 

Loe veel:

Retsept siit (raamat "Irish seaweed kitchen").

LISA KOMMENTAAR