1 kg kartuleid (waxy/salatikartuleid)
6 sl oliiviõli
punt talisibulat hakituna
2 sl sinepiseemneid
0,5 tl kollajuurt ehk kurkumit
väike punt siledalehist peterselli
kuhjaga sl dulse punavetika helbeid
Kui kasutad varajasi kartuleid, siis hõõru need puhtaks. Vanemad kartulid koori esmalt. Siis lõika kartulid u 2,5 cm kuubikuteks. Pane potti, kata külma veega ja kuumuta keemiseni. Lisa soola, siis keeda tasasel tulel 15-20 minutit või kuni kartulid on pehmed, aga ei lagune veel laiali. Siis nõruta.
Haki talisibul ja petersell.
Pese pott puhtaks, kuivata. Kuumuta potis oliiviõli, lisa hakitud talisibul ja sinepiseemned. Kuumuta tasasel tulel, kuni õli sisiseb, siis tõsta pott tulelt ja lisa kollajuur.
Pane uuesti tulele, lisa potti ka keedetud kartulikuubikud. Kuumuta õrnalt segades, kuni kartulid on õliseguga kaetud.
Sega õrnalt juurde dulse-helbed ja hakitu petersell. Serveeri soojalt.
Retsept siit (raamat "Irish seaweed kitchen").
Kartulid sinepiseemnete ja punavetikaga
Iiri köögist inspireeritud kartuli-vetikaroog.