450 g väikeseid triibulisi (Chioggia) ja punaseid peete
1 viilutatud küüslauguküüs
50 g väikeseid kappareid
60 ml e. 4 sl külmpressitud oliiviõli
1 hakitud šalottsibul
2 sl hakitud marineeritud punast tšillit
1 sl majoneesi
1 sl lahjendatud äädikat
2 tl terasinepit
1 sl hakitud värsket peterselli
Serveerimiseks:pita leiva krõpse või kartulikrõpse
Kuumuta ahi 200°C.
Pese peedid, hõõru hoolega puhtaks, keera fooliumisse. Aseta ahjupannile ja küpseta 200-kraadises ahjus umbes tund aega või kuni peedid on pehmed (kontrolli küpsust terava noaga).
Lase jahtuda, siis eemalda foolium ning koori peedid. Lõika peedid seejärel 5 mm kuubikuteks.
Lõika küüslauguküüned õhukesteks viiludeks. Nõruta ja loputa kapparid.
Kuumuta pannil 4 sl oliiviõli keskmisel tulel. Lisa küüslauguküüned ja kapparid ning kuumuta tasasel tulel 8-12 minutit või kuni küüslauguküüned on kuldsed ja kapparid krõbedad. Nõruta õli läbi peene sõela kuumakindlasse kaussi. Küüslauk ja kapparid tõsta köögipaberile tahenema.
Sega peedid, hakitud šalott, hakitud marineeritud tšillid, majonees, lahjendatud äädikas, sinep ja sool omavahel. Lisa 2 sl kappari-küüslaugu õli. Lase 15-45 minutit maitsestuda.
Vahetult enne serveerimist sega hulka peenelt hakitud petersell ja pool praetud küüslaugu-kappari segust. Maitsesta.
Tõsta peedisegu vaagnale, puista peale ülejäänud praetud küüslauk ja kapparid ning veidi hakitud peterselli.
Serveeri soolaga maitsestatud kartulikrõpsude või pita-krõpsudega.
Retsept siit.
Peedi-tartar
Kasuta triibuliste ja punase peedi segu ja vali väikesed peedid, mis on veidi magusamad.