220 g Bon Vegani suitsutofut
200 g Friendly Viking’si fermenteeritud maitsestamata kaerakreem kaerakreemi või muud taimset hapukooreasendajat
1 väiksem punane sibul
soola ja musta pipart
maitseks sidrunit või sidrunipipart
Serveerimiseks:rukkinööpe/näkileivakorvikesi
värsket kurki
Haki suitsutofu ja punane sibul nii peeneks kui saad. Võid selleks kasutada ka mõnd masinat või riivi.
Sega suitsutofu, punane sibul, kaerakreem. Maitsesta soola ja sidrunipipraga.
Serveeri nt rukkinööpides ehk näkileivakorvikestes, kaunista vastavalt soovile.
Pildi tegi Juta Kübarsepp. Meie saime retsepti Taimse Teisipäeva kaudu, identne retsept on ka soomlaste Marttajärjestö lehel.
Ma olen seda nüüd kahel Viimsi "Hõbekulbi" koolitusel osalejatega valmistanud ja mulle meeldib!
Suupisted suitsutofumäärdega
Sellist suitsutofusegu soovitas valmistada EV aastapäevaks 2024. aastal MTÜ Loomus programmi- ja projektijuht Anu Tensing. Tema tegi tikusuupisteid, meie kasutame seda näkileivakorvikeste täidisena.