Sardiinid õlis

Sellisel moel valmistad sardiinid maitsevad hästi nii soojalt kui ka jahtunult.

Kogus
neljale
Valmistusviis
Praadimine
Valmistusaeg
Käik
Eelroog/kerge eine
Lisategevused

Koostisosad

18-20 hästi värsket ja ilusat roogitud sardiini

paar nelki

loorberit

soola ja musta pipart

külmpressitud oliiviõli

Valmistamine

Kui puhastad sardiinid ise, siis lõika kõht veidi lahti, tõmba sisikond välja. Eemalda pea, siis loputa kalad hästi külma veega. Patsuta köögipaberiga kuivemaks. 

Pane nelk, loorber, pipraterad potti või pannile. Maitsesta sardiinid kergelt soolaga, siis aseta vürtsidele. Kalla peale oliiviõli.

Kuumuta tasasel tulel, nii et õli tasakesi võbeleks (õli temperatuur peaks olema u 65ºC).

Kuumuta sardiine umbes 10 minutit, siis pööra õrnalt ringi. Kuumuta 10 minutit ka teiselt poolt, kuni sardiinid on kenasti läbi kuumenenud. 

Loe veel:

Retsept siit.

LISA KOMMENTAAR