50 g võid
60 g e. 1 dl nisujahu
1 l täispiima
150 g külmutatud hakitud spinatit
veidi riivitud muskaatpähklit
soola ja musta pipart
75-100 g riivitud juustu
Tuunikalatäidis:praadimiseks veidi õli vajadusel
2 (õliga) tuunikalakonservi (à 200/150 g)
1 porru
1 tl kuivatatud pitsamaitseainet või Herbes de Provence'i ürdisegu
soola ja musta pipart
Peale:75-100 g riivitud juustu
Valmista esmalt spinatikaste - tegemist on klassikalise valge kastmega, millele on lisatud spinatit. Sulata või potis, lisa jahu ja kuumuta segades läbi. Siis kalla juurde umbes pool piimast, vispelda ühtlaseks. Lisa ülejäänud piim. Kuumuta segades 2-3 minutit, kuni kaste pakseneb.
Lisa kastmele spinat ja sega läbi. Siis sega juurde riivitud juust. Maitsesta kaste soolaga (u 0,75 tl), musta pipra ja riivitud muskaadiga parajaks. Tõsta kõrvale.
Tuunikalatäidise jaoks puhasta porrulauk, lõika pikuti pooleks ja seejärel viiluta. Kuumuta pannil õli, lisa porru ja prae mõned minutid keskmisel kuumusel, kuni porru muutub klaasjaks. Sega juurde tuunikalakonserv, maitsesta soola, pipra ja ürdiseguga. (Kui kasutad õliga tuunikalakonservi, võid kasutada seda õli).
Kalla lasanjevormi põhja õhuke kiht spinati-juustukastet, siis laota peale 3 lasanjeplaati.
Kalla peale umbes kolmandik ülejäänud spinati-juustukastmest, sellele laota pool porru-tuunikalasegust. Laota peale 3 lasanjeplaati.
Siis kalla peale pool ülejäänud spinati-juustukastmest, sellele laota ülejäänud porru-tuunikalasegu. Laota peale viimased 3 lasanjeplaati.
Kalla peale ülejäänud spinati-juustukaste ning puista peale riivitud juust.
Küpseta 200-kraadise ahju keskmisel siinil umbes 40 minutit. Võta ahjust välja, lase umbes 10 minutit taheneda. Siis jaota portsjoniteks ja serveeri.
Kõrvale sobib mõni värske salat.
Retsept mugandatud siit. Pildi tegi Juta Kübarsepp.
Tegin perele õhtusöögiks. Lastele meeldis väga, tütar (14) palus varsti jälle teha. Mees sõi ka isukalt. Väga tore lahendus "tavalisele" lasanjele.
Spinati-tuunikalalasanje
Mahlane ja maitsev argiõhtusöök.