Pihlakakreem

Põnev sügisene magustoit.

Kogus
neljale kuni kuuele
Valmistusviis
Keetmine/kuumutamine
Valmistusaeg
Käik
Dessert
Lisategevused

Koostisosad

3 dl pihlakaid

0,5 dl vett

4 dl 35% rõõska koort ehk vahukoort

2 dl ehk 170 g suhkrut

0,25 tl jahvatatud kaneeli

Lisaks:

valget šokolaadi

kaneeli

apelsinikooreribasid

Valmistamine

Pane pestud ja puhastatud pihlakad koos veega potti. Kuumuta keemiseni, keeda tasasel tulel 15 minutit. Siis hõõru läbi sõela ning jahuta saadud püree toatemperatuurini.

Kuumuta potis rõõsk koor ja suhkur keemiseni, siis keeda tasasel tulel 5 minutit.

Võta pott tulelt, sega juurde 3/4 dl jahtunud pihlakapüreed ning soovi korral ka kaneel. 

Jaota segu magustoidupokaalidesse, siis tõsta umbes 4 tunniks külmkappi tarretuma. 

Kaunista magustoidud valge šokolaadi, kaneeli ja apelsinikooreribadega. 

Loe veel:

Retsept siit.

LISA KOMMENTAAR