Piparkoogi-karamelliküpsised

UUS PILT LISAMISEL!

Rootslaste armastatud kolasnittar-küpsised saavad jõuluhõngu piparkoogimaitseainest.

Kogus
30 tk
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Dessert
Lisategevused

Koostisosad

130 g toasooja pehmet võid

1,5 dl heledat muscovado suhkrut

0,5 dl heledat siirupit

1 tl vanillisuhkrut

210 g ehk 3,5 dl nisujahu

2 tl piparkoogimaitseainet

0,75 tl küpsetuspulbrit

noaotsaga soola

Valmistamine

Kuumuta ahi 175°C.

Sega või, muscovado suhkur, siirup ja vanillisuhkur köögikombainis. 

Lisa jahu, piparkoogimaitseaine, küpsetuspulber ja sool, siis töötle ruttu ühtlaseks tainaks. 

Jaota tainas kolmeks. Rulli need ahjuplaadile asetatud küpsetuspaberil piklikeks plaatideks ja torka kahvliga kergelt läbi.

Küpseta ahju keskosas 20-25 minutit või kuni küpsiseplaadid on servadest kergelt tumedamad. 

Lõika kohe peale ahjust välja võtmist viiludeks, siis lase jahtuda. 

Loe veel:

Retsept siit.

LISA KOMMENTAAR

Tiina
postitatud 23.12.2023 15:02

Panin siirupi asemel mett, aga tulid ikka mõnusalt karamellised. Panin suhkrut 1 dl ja sai üsna magus ja kuna suhkur oli suureteraline pruun roosuhkur, jäid suhkruterad hamba alla krõmpsuma, ehk kokkuvõttes väga mõnusad küpsised.