130 g toasooja pehmet võid
1,5 dl heledat muscovado suhkrut
0,5 dl heledat siirupit
1 tl vanillisuhkrut
210 g ehk 3,5 dl nisujahu
0,75 tl küpsetuspulbrit
noaotsaga soola
Kuumuta ahi 175°C.
Sega või, muscovado suhkur, siirup ja vanillisuhkur köögikombainis.
Lisa jahu, piparkoogimaitseaine, küpsetuspulber ja sool, siis töötle ruttu ühtlaseks tainaks.
Jaota tainas kolmeks. Rulli need ahjuplaadile asetatud küpsetuspaberil piklikeks plaatideks ja torka kahvliga kergelt läbi.
Küpseta ahju keskosas 20-25 minutit või kuni küpsiseplaadid on servadest kergelt tumedamad.
Lõika kohe peale ahjust välja võtmist viiludeks, siis lase jahtuda.
Retsept mugandatud siit. Pildi tegi Juta Kübarsepp.
Laudlina: Ekelund @ Roosimari Sisustustekstiilid
Panin siirupi asemel mett, aga tulid ikka mõnusalt karamellised. Panin suhkrut 1 dl ja sai üsna magus ja kuna suhkur oli suureteraline pruun roosuhkur, jäid suhkruterad hamba alla krõmpsuma, ehk kokkuvõttes väga mõnusad küpsised.
Mullune pilt, aga olen neid nüüd paar-kolm aastat neid jõulude ajal küpsetanud. Mulle meeldib väga nende tekstuur - rullin üsna õhukeseks. Maitsevad "tavalistest" piparkookidest rohkemgi :)
Piparkoogi-karamelliküpsised
Rootslaste armastatud kolasnittar-küpsised saavad jõuluhõngu piparkoogimaitseainest.