Negus

Neguse-nimelist jooki on Briti allikates mainitud juba 18. sajandi alguses - joogi leiutas ja andis ka oma nime sellele õukondlane kolonel Francis Negus. Jooki mainitakse näiteks ka Charlotte Brontë romaanis "Jane Eyre" - Jane joob seda saabudes Thornfieldi mõisa; Jane Austeni romaanis "Mansfieldi park" pakutase negust ballil, Emily Brontë romaanis "Wuthering Heights" pakutakse jooki Catherinele, kui ta külastab Lintoneid Thrushcross Granges. Charles Dickens mainib jooki mitmes oma teoses (Sketches by Boz, The Pickwick Papers, A Christmas Carol, Dombey and Son, David Copperfield, Our Mutual Friend, Bleak House). Jooki kohtab Forsyte saagas, seda pakub oma romaanides ka Arthur Conan Doyle jne. Popp jook.

Kogus
neljale
Valmistusviis
Keetmine/kuumutamine
Valmistusaeg
Käik
Jook
Lisategevused

Koostisosad

150 ml portveini

pool Sevilla ehk mõruapelsini või paar viilu sidrunit

250 ml vett

2 tl või maitse järgi suhkrut

sörts konjakit või brändit soovi korral

veidi riivitud muskaatpähklit

Valmistamine

Kuumuta portvein aeglaselt potis, siis lisa mõruapelsini- või sidruniviilud, keev vesi, suhkur ja soovi korral ka brändi.

Kuumuta läbi, siis jaota klaasidesse ja riivi peale veidi muskaati. 

Retsept on mugandatud ajalehest The Guardian 8.2.2014

LISA KOMMENTAAR