Lõika köögiviljad õhukesteks laastudeks nt juustuhöövli või köögiviljakoorija abil. Laota ahjuplaadile (soovi korral kata plaat esmalt küpsetuspaberiga), siis maitsesta soolaga ja nirista peale õli. Sega hoolega läbi.
Tõsta peale kalapulgad.
Küpseta 225-kraadise ahju keskosas umbes 20 minutit, kuni köögiviljad on krõbedad ja kalapulgad läbi küpsenud.
Samal ajal valmista kurgisalat. Riivi kurk, lase soovi korral sõelal veidi taheneda. Haki küüslauk ja till. Sega kõik ained omavahel.
Serveeri ahjus küpsetatud köögivilju ja kalapulki kurgisalatiga.
Retsept mugandatud siit. Pildil on ahjupannil lisaks kalapulkadele veel pastinaak, porgand ja roosad kartulid.
Ma olin kindel, et köögiviljad jäävad tooreks, aga üllatuslikult küpsesid kalapulkadega täpselt samaks ajaks ära. Järgmisel korral sätiks kalapulgad panni ühte nurka, et oleks köögivilju võimalik 1-2 korda küpsetamise ajal segada.
Aedviljad kalapulkadega
Lihtne ahjuroog.