Aedviljad kalapulkadega

Lihtne ahjuroog.

Kogus
kolmele
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

500 g aedvilju - nt

kartuleid

porgandeid

pastinaaki

2-3 sl oliiviõli

0,5 tl soola

300 g Findus kalapulki

Kurgisalat:

150 g hapukoort

0,5 pikka kurki

1 küüslauguküüs

0,5 dl hakitud värsket tilli

soola ja musta pipart

Valmistamine

Lõika köögiviljad õhukesteks laastudeks nt juustuhöövli või köögiviljakoorija abil. Laota ahjuplaadile (soovi korral kata plaat esmalt küpsetuspaberiga), siis maitsesta soolaga ja nirista peale õli. Sega hoolega läbi. 

Tõsta peale kalapulgad. 

Küpseta 225-kraadise ahju keskosas umbes 20 minutit, kuni köögiviljad on krõbedad ja kalapulgad läbi küpsenud.

Samal ajal valmista kurgisalat. Riivi kurk, lase soovi korral sõelal veidi taheneda. Haki küüslauk ja till. Sega kõik ained omavahel.

Serveeri ahjus küpsetatud köögivilju ja kalapulki kurgisalatiga. 

Retsept mugandatud siit. Pildil on ahjupannil lisaks kalapulkadele veel pastinaak, porgand ja roosad kartulid. 

LISA KOMMENTAAR

Pille
postitatud 08.11.2023 09:01

Ma olin kindel, et köögiviljad jäävad tooreks, aga üllatuslikult küpsesid kalapulkadega täpselt samaks ajaks ära. Järgmisel korral sätiks kalapulgad panni ühte nurka, et oleks köögivilju võimalik 1-2 korda küpsetamise ajal segada.