3 sl taimeõli
2 hakitud sibulat
3 sl kontsentreeritud tomatipastat
4 tükeldatud tomatit
400 g konservitud purustatud tomateid
1 scotch bonnet tšilli või 1 tl Cayenne'i
4 värsket tüümianioksa või 0,5 tl kuivatatud tüümiani
soola ja musta pipart
Kuumuta potis õli keskmisel tulel. Lisa sibul, prae 10 minutit või kuni sibul on pehme.
Lisa tomatipasta, lase paar minutit podiseda.
Lisa tükeldatud tomatid, purustatud tomatid, terve tšilli või jahvtatud cayenne. Lisa tüümian ja vesi. Maitsesta soola-pipraga, siis lase kastmel 30 minutit podiseda, kuni kaste on sügavpunane ja paksenenud.
Eemalda scotch bonnet tšilli enne serveerimist.
Retsept: BBC Good Food
Gaana kaste
Serveeri seda Gaana tomatikastet riisi ja veiselihaga.