Hapukapsaküpsised

Tšehhide zelníčky-küpsistest inspireeritud põnevad soolased küpsised.

Kogus
40-50 tk
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Suupiste
Lisategevused

Koostisosad

250 g kuivaks pigistatud hapukapsast

260 g nisujahu

130 g searasva

1,5 tl soola

1 tl köömneid (peenesta uhmris)

1 tl suhkrut

Valmistamine

Pigista hapukapsast mahl välja. Lõika kapsas terava kööginoaga hästi peeneks.

Pane kõik koostisained kaussi ja sega kuni saad ühtlase tainapalli. Kui tainas jääb liiga kleepuv, lisa veidi jahu. Kui liiga kuiv, võid lisada vähehaaval hapukapsavedelikku.

Rulli tainas jahusel laual u 4 mm paksuseks ja lõika terava küpsisevormiga meelepärased kujundid. Suru kõvasti, kapsatükid on kõvad.

Lihtsam viis on lõigata tainas lihtsalt noaga ruutudeks.

Tõsta küpsised küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile ja küpseta 200-kraadises ahjus kuldseks, u 20-25 minutit. Serveeri snäkivaagnal juustu, vorstiviilude, erinevate marineeritud juurviljade ja dipikastmega.

Vaata veel:

Retseptidee siit, retsepti mugandas ja pildi tegi Kaare Sova.

LISA KOMMENTAAR