Pigista hapukapsast mahl välja. Lõika kapsas terava kööginoaga hästi peeneks.
Pane kõik koostisained kaussi ja sega kuni saad ühtlase tainapalli. Kui tainas jääb liiga kleepuv, lisa veidi jahu. Kui liiga kuiv, võid lisada vähehaaval hapukapsavedelikku.
Rulli tainas jahusel laual u 4 mm paksuseks ja lõika terava küpsisevormiga meelepärased kujundid. Suru kõvasti, kapsatükid on kõvad.
Lihtsam viis on lõigata tainas lihtsalt noaga ruutudeks.
Tõsta küpsised küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile ja küpseta 200-kraadises ahjus kuldseks, u 20-25 minutit. Serveeri snäkivaagnal juustu, vorstiviilude, erinevate marineeritud juurviljade ja dipikastmega.
Hapukapsaküpsised
Tšehhide zelníčky-küpsistest inspireeritud põnevad soolased küpsised.