Peipsiveere sibula-porgandi-tomatihoidis

See sibula-porgandi-tomatihoidis sobib supipõhjaks, pirukatäidiseks, leivakatteks ja salatiks. Universaalne värk.

Kogus
u 2 liitrit
Valmistusviis
Keetmine/kuumutamine
Valmistusaeg
Käik
Lisand
Lisategevused

Koostisosad

1 kg tomateid

700 g porgandeid

500 g sibulat

1 dl õli

200 g tomatipastat

1 loorberileht

3 sl suhkrut

1 sl jämedat soola

1 sl 30% äädikat

purustatud musta pipart

Valmistamine

Esmalt koori tomatid (loe lähemalt siit). Koori ja haki sibulad (loe lähemalt siit) või lõika poolratasteks. Riivi porgandid.

Tükelda kooritud tomatid, pane potti. Lisa riivitud porgandid ja hakitud sibul. Kuumuta ilma kaaneta umbes pool tundi, kuni tomatitest eralduv mahl aurustub.

Lisa siis õli, tomatipasta, loorberileht, suhkur, sool, äädikas ja must pipar. Lase veel 15 minutit podiseda, kuni köögiviljasegu pakseneb. Maitse  ja vajadusel timmi maitsed sobivaks.
 
Tõsta köögiviljasalat kuumana steriliseeritud purkidesse ja kaaneta kohe. Säilita jahedas.

Retsept on mugandatud Tuuli Mathiseni blogist - loe kindlasti ka algset postitust! Pildi tegi Nami-Nami toimetaja Ilse Metsamaa.

LISA KOMMENTAAR