Musta oa nachod

Rikkalikult "kaetud" (loaded) ahjus küpsetatud tortilja-krõpsud meeldivad eriti lastele ja sobivad hästi jagamiseks.

Kogus
kuuele
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

2 punast paprikat

2 sl oliiviõli

1 tl paprikapulbrit

1 suur punane sibul

2 x 400 g purk konservitud musti ube

400 g purk konservitud purustatud tomateid

200 g kergelt soolaseid maisikrõpse (tortilla chips)

125 g riivitud Cheddari't või muud juustu

2 punast tšillit

15 g värsket koriandrit

soola ja musta pipart

Valmistamine

Kuumuta ahi 200C (pöördõhuga 180C9. 

Eemalda paprikalt seemned ja lõika paprika kuubikuteks. Koori ja haki sibul. 

Pane paprikad ja suurem osa sibulast ahjuplaadile, maitsesta soola, pipra ja paprikapulbriga. Nirista peale oliiviõli, siis sega läbi. Küpseta umbes 15 minutit või kuni paprikad on pehmed.

Lisa pannile loputatud ja nõrutatud mustad oad ning purustatud tomatid. Küpseta veel 10 minutit või kuni roog on korralikult kuum.

Kalla enamus tortilja-krõpsudest vormi ning sega kergelt. Siis puista peale ülejäänud tortilja-krõpsud. 

Puista peale riivitud juust, viilutatud punane tšilli ja ülejäänud punane sibul. Küpseta veel 5 minutit või kuni juust on sulanud.

Puista peale hakitud koriander ja serveeri. 

Loe veel:

Retsept siit, autoriks Silvana Franco.

LISA KOMMENTAAR