1 sl õli
100 g tükeldatud šiitake seeni
100 g tükeldatud väikeseid šampinjone
1 sl heledat sojakastet
1 sl vegetaarset austrikastet või tumedat sojakastet
200 g udon-nuudleid
500 g köögiviljapuljongit
Leemepõhi:2 tl Amai kastet (vt retsepti allpool)
1 tl heledat sojakastet
1 tl linnaseäädikat
näpuotsaga soola ja suhkrut
Kaunistamiseks:kaks peotäit hernevõrseid
väike peotäis värsket münti
väike peotäis värsket koriandrit
1 viilutatud punane tšillikaun (eemalda seemned)
Kuumuta õli praepannil või vokis. Lisa tükeldatud seened ja prae segades minut aega. Lisa sojakaste ja austrikaste, prae segades veel 2 minutit, kuni seened on küpsed.
Kuumuta samal ajal potis vesi keemiseni ja keeda nuudlid vastavalt pakendi juhistele.
Pane puljongipõhja/leemepõhja ained väikesesse potti ning kuumuta tasasel tulel keemiseni. Sega, kuni suhkur ja sool on sulanud. Kui vedelik kokku keema hakkab, lisa köögiviljapuljong ja sega hoolega.
Kurna nuudlid, pane 2 serveerimiskausi sisse. Kalla peale puljong. Tõsta peale praetud seened, siis kaunista hernevõrsete, mündi, koriandri ja tšilliga.
Amai kaste valmista selle retsepti järgi.
Retsept siit.
Wagamama seene-ramen
Wagamama restoraniketi Vietnami-hõnguline seene-ramen (Wagamama mushroom ramen).