Rebi nori-leht väikesteks tükkideks, pane vedeliku sisse. Siis püreesta kannmikseris või saumikseriga ühtlaseks püreeks. (Alternatiiv: mudi sõrmede vahel, kuni nori-leht on täiesti lagunenud vedeliku sisse).
Sega hulka tšiiaseemned.
Lase 1-2 tundi paisuda ja maitsestuda.
Serveeri kergelt röstitud saial, kreekeritel vm koos vegan-hapukoorega.
Nipid ja soovitused:
Gluteenivaba versiooni jaoks kasuta gluteenivaba märgisega Tamari sojakastet.
Siin on veidi teistsugused proportsioonid: 125 ml vett, 2 sl sojakastet, 3 sl tšiiaseemneid, 3 norilehte. Muus osas sama: püreesta vesi, sojakaste ja tükkideks murtud norilehed kannmikseris ühtlaseks. Sega juurde tšiiaseemned, lase vähemalt tund aega maitsestuda ja paisuda. Kui "kaaviar" on liiga paks, siis sega juurde veidi vett. Säilib kuni nädala.
Tšiiakaaviar
Tšiiaseemnetest tehtud kaaviarilaadne toode sobib ka veganitele.