Tšiiakaaviar

Tšiiaseemnetest tehtud kaaviarilaadne toode sobib ka veganitele.

Kogus
Valmistusviis
Segamine
Valmistusaeg
Käik
Lisand
Lisategevused

Koostisosad

100 ml vett

30 ml ehk 2 sl sojakastet

kuni 0,25 tl riivitud ingverijuurt

1 nori leht

2 sl tšiiaseemneid

Valmistamine

Sega kausis vesi, sojakaste ja ingver omavahel.

Rebi nori-leht väikesteks tükkideks, pane vedeliku sisse. Siis püreesta kannmikseris või saumikseriga ühtlaseks püreeks. (Alternatiiv: mudi sõrmede vahel, kuni nori-leht on täiesti lagunenud vedeliku sisse). 

Sega hulka tšiiaseemned. 

Lase 1-2 tundi paisuda ja maitsestuda. 

Serveeri kergelt röstitud saial, kreekeritel vm koos vegan-hapukoorega. 

Nipid ja soovitused:

  • Gluteenivaba versiooni jaoks kasuta gluteenivaba märgisega Tamari sojakastet.
  • Siin on veidi teistsugused proportsioonid: 125 ml vett, 2 sl sojakastet, 3 sl tšiiaseemneid, 3 norilehte. Muus osas sama: püreesta vesi, sojakaste ja tükkideks murtud norilehed kannmikseris ühtlaseks. Sega juurde tšiiaseemned, lase vähemalt tund aega maitsestuda ja paisuda.
  • Kui "kaaviar" on liiga paks, siis sega juurde veidi vett.
  • Säilib kuni nädala. 

Loe veel:

Retsept mugandatud siit, pildi tegi Juta Kübarsepp.

LISA KOMMENTAAR

Maris M.
postitatud 15.04.2024 09:43

Parim!