Vürtsikad kaalikakotletid


Briti toidukirjutaja Silvana Franco retsept, inspireeritud India pakoradest. Kaalika mahe maitse saab täiendust erinevalt vürtsidest.

Kogus
15-16 tk, jagub eelroaks neljale
Valmistusviis
Praadimine
Valmistusaeg
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

650 g kooritud ja kuubikuteks lõigatud kaalikat

75 g ehk 1,25 dl nisujahu

100 ml crème fraîche'i või hapukoort

1 klopitud muna

1 hakitud punane tšillikaun

1 hakitud punane sibul

1 tl Cayenne'i pipart

2 tl garam masala vürtsisegu

0,5 tl jahvatatud kollajuurt ehk kurkumit

1 tl purustatud koriandriseemneid

väike peotäis hakitud värsket koriandrit

soola ja musta pipart

praadimiseks päevalilleõli

Serveerimiseks:

mangotšatnit

Valmistamine

Keeda kaalikakuubikud soolaga maitsestatud vees pehmeks (u 15 minutit), siis nõruta hoolega.

Sega suures kausis jahu, hapukoor ja muna ühtlaseks paksuks tainaks. Sega juurde hakitud tšilli ja punane sibul, maitseained, hakitud värske koriander. Maitsesta julgelt soola-pipraga. 

Tambi kaalikas katki (ei pea püreestama), sega ülejäänud ainete hulka.

Kuumuta päevalilleõli suurel mittenakkuval pannil. Tõsta supilusikaga tainasegu pannile, vajuta veidi lapikuks ja prae u 2 minutit ühelt ja sama kaua teiselt poolt, kuni kotletid on krõbedad ja kuldpruunid. 

Serveeri kuumalt, kõrvale paku mangotšatnit. 

Loe veel:

Retsept siit. Pildi tegi Juta Kübarsepp.

LISA KOMMENTAAR