650 g kooritud ja kuubikuteks lõigatud kaalikat
75 g ehk 1,25 dl nisujahu
100 ml crème fraîche'i või hapukoort
1 klopitud muna
1 hakitud punane tšillikaun
1 hakitud punane sibul
1 tl Cayenne'i pipart
0,5 tl jahvatatud kollajuurt ehk kurkumit
1 tl purustatud koriandriseemneid
väike peotäis hakitud värsket koriandrit
soola ja musta pipart
praadimiseks päevalilleõli
Serveerimiseks:Keeda kaalikakuubikud soolaga maitsestatud vees pehmeks (u 15 minutit), siis nõruta hoolega.
Sega suures kausis jahu, hapukoor ja muna ühtlaseks paksuks tainaks. Sega juurde hakitud tšilli ja punane sibul, maitseained, hakitud värske koriander. Maitsesta julgelt soola-pipraga.
Tambi kaalikas katki (ei pea püreestama), sega ülejäänud ainete hulka.
Kuumuta päevalilleõli suurel mittenakkuval pannil. Tõsta supilusikaga tainasegu pannile, vajuta veidi lapikuks ja prae u 2 minutit ühelt ja sama kaua teiselt poolt, kuni kotletid on krõbedad ja kuldpruunid.
Serveeri kuumalt, kõrvale paku mangotšatnit.
Retsept siit. Pildi tegi Juta Kübarsepp.
Vürtsikad kaalikakotletid
Briti toidukirjutaja Silvana Franco retsept, inspireeritud India pakoradest. Kaalika mahe maitse saab täiendust erinevalt vürtsidest.