Teokarbipasta väikeste toorvorstifrikadellidega

Kasuta siin suuremaid teokarbimakarone (conchiglioni).

Kogus
neljale kuni kuuele
Valmistusviis
Keetmine/kuumutamine
Valmistusaeg
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

1 väiksem keegelkõrvits

2 tl oliiviõli

väike punt salveid

8 head toorvorsti

0,25 muskaatpähklit (umbes)

350 g conchiglioni pastat (suuri "teokarpe")

50 g võid

50 g nisujahu

850 ml piima

50 g riivitud parmesani juustu

100 g riivitud Fontina või 125 g Mozzarella juustu

veidi trühvliõli

soola ja musta pipart

Valmistamine

Koori keegelkõrvits, lõika pikuti pooleks, eemalda seemned ja säsi ning lõika seejärel kõrvits väikesteks kuubikuteks. 

Eemalda salveilehed varre küljest, haki lehed peeneks. Riivi muskaatpähkel. 

Riivi parmesan ja Fontina (kui kasutad Mozzarella juustu, siis lõika see tükkideks). 

Pane kõrvitsakuubikud koos 1 sl veega mikrolaineahjukindlasse kaussi. Küpseta mikrolaineahjus täisvõimsusel umbes 10 minutit või kuni kõrvitsakuubikud on pehmed. 

Samal ajal kuumuta õli praepannil ning friti salveilehti 1 minut. 

Võta toorvorstid kestadest välja ja vormi umbes sarapuupähkli suurusteks pallikesteks. Lisa pannile ja pruunista ümberringi. 

Lisa pool kõrvitsakuubikutest pannile, sega läbi ja tõsta pann tulelt. 

Tambi ülejäänud kõrvits koos kaussi kogunenud vedelikuga katki, maitsesta muskaatpähkli, soola ja pipraga.

Kuumuta ahi 220C (pöördõhuga 200C9. 

Keeda teokarbipasta vastavalt pakendi juhistele al dente.

Valmista valge kaste. Sulata väiksemas potis või, siis sega juurde jahu ja prae segades 1-2 minutit. Vispelda/klopi juurde piim ja sega, kuni saad ühtlase kastme. 

Sega juurde tambitud kõrvits, riivitud parmesan ja maitsesta soola-pipraga. 

Sega 3-4 sl kastet lihapallikeste hulka. 

Määri ülejäänud kõrvitsa-bešamellkaste madala ahjuvormi põhjale. 

Nõruta keedetud teokarbipasta, aga jäta pasta siiski veidi niiskeks, et need üksteise külge ei kleepuks. (Kui potis on katki keenud makaronitükke, siis võta need välja ja laota kastmele). 

Säti suured teokarbid vormi, surudes neid kergelt kastmesse. Siis jaota lihapallisegu teokarpidesse. 

Puista peale Fontina/Mozzarella ja veel veidi riivitud parmesani. Nirista peale veidi trühvliõli.

Küpseta eelkuumutatud ahjus umbes 30 minutit või kuni roog on pealt kuldne.

Loe veel:

Retsept siit.

LISA KOMMENTAAR