Sibula-lillkapsakreem

Inglise koka Gary Rhodes (1960-2019) retsept. Sibula-lillkapsakreemi võib teha vedelama või paksema - ja siis kasutada kas kastmena või lisandina.

Kogus
kuuele
Valmistusviis
Keetmine/kuumutamine
Valmistusaeg
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

1 suur lillkapsas

2 hakitud sibulat

1 l piima

soola ja valget pipart

tükk võid

Valmistamine

Murra lillkapsas õisikuteks. Pane lillkapsaõisikud ja tükeldatud sibul potti. Siis kalla peale niipalju piima, et köögiviljad oleksid napilt kaetud. Kuumuta keemiseni, siis keeda tasasel tulel 15-20 minutit või kuni lillkapsas on täiesti pehme. 

Tõsta sibul ja lillkapsas kurnlusikaga kannmikserisse, lisa kulbitäis piima. Püreesta ühtlaseks. Lisa nii palju kuuma piima, kuni saad sobiva paksusega püree/kreemi. 

Maitsesta soola-pipraga. (Siiani võib eelmisel päeval valmis teha. Hoia külmkapis, enne serveerimist kuumuta läbi).

Serveerimisel tõsta peale tükk võid, mis sinna peale ära sulab.  

Nipid ja soovitused:

  • Võid lisada ka paar lusikatäit riivitud Emmentali või Gruyere juustu, kui lillkapsa kannmikserisse paned.

Loe veel:

Retsept on Briti ajakirjast BBC Good Food (Detsember 2005)

LISA KOMMENTAAR