3 sl võid
1 sibul
4 hakitud küüslauguküünt
soola ja musta pipart
450 g puhastatud hiidmuna
0,5 sidruni mahl ja riivitud koor
4 sl hakitud värsket peterselli
Puhasta hiidmuna märja köögipaberiga, vajadusel koori. Lõika hiidmuna u 2,5 cm kuubikuteks.
Haki sibul, peenesta küüslauk.
Kuumuta või suures potis. Lisa hakitud sibul, peenestatud küüslauk ja umbes 0,5 tl soola. Prae aeg-ajalt segades 5 minutit või kuni sibul on klaasjas.
Lisa hiidmunakuubikud ja kuumuta segades 5-10 minutit, kuni seenekuubikud on kergelt pruunistunud ja kõvasti kokku vajunud.
Maitsesta musta pipra ja riivitud sidrunikoorega. Prae segades veel minut aega.
Nüüd piserda peale sidrunimahl ning puista peale hakitud petersell. Sega, lisa vajadusel veel soola ja serveeri.
Retsept siit, pildi tegi Nami-Nami toimetaja Ilse Metsamaa.
Praetud hiidmuna sidruni ja küüslauguga
Põnev viis hiidmuna valmistamiseks. Pea meeles, et hiidmuna (Langermannia gigantea) on söödav vaid noorena, kui viljakeha sisu on kõva ja valge.