Praetud hiidmuna sidruni ja küüslauguga

Põnev viis hiidmuna valmistamiseks. Pea meeles, et hiidmuna (Langermannia gigantea) on söödav vaid noorena, kui viljakeha sisu on kõva ja valge.

Kogus
Valmistusviis
Praadimine
Valmistusaeg
Käik
Eelroog/kerge eine
Lisategevused

Koostisosad

3 sl võid

1 sibul

4 hakitud küüslauguküünt

soola ja musta pipart

450 g puhastatud hiidmuna

0,5 sidruni mahl ja riivitud koor

4 sl hakitud värsket peterselli

Valmistamine

Puhasta hiidmuna märja köögipaberiga, vajadusel koori. Lõika hiidmuna u 2,5 cm kuubikuteks.

Haki sibul, peenesta küüslauk.

Kuumuta või suures potis. Lisa hakitud sibul, peenestatud küüslauk ja umbes 0,5 tl soola. Prae aeg-ajalt segades 5 minutit või kuni sibul on klaasjas. 

Lisa hiidmunakuubikud ja kuumuta segades 5-10 minutit, kuni seenekuubikud on kergelt pruunistunud ja kõvasti kokku vajunud. 

Maitsesta musta pipra ja riivitud sidrunikoorega. Prae segades veel minut aega.

Nüüd piserda peale sidrunimahl ning puista peale hakitud petersell. Sega, lisa vajadusel veel soola ja serveeri. 

Nipid ja soovitused:

  • Veganliku versiooni jaoks prae murumuna õlis, mitte võis. 

Loe veel:

Retsept siit, pildi tegi Nami-Nami toimetaja Ilse Metsamaa.

LISA KOMMENTAAR