Lehterkukeseenesupp

Lehter-kukeseente asemel võib kasutada ka kollakaid kukeseeni.

Kogus
neljale
Valmistusviis
Keetmine/kuumutamine
Valmistusaeg
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

1 l värskeid lehter-kukeseeni või 30 g kuivatatud lehter-kukeseeni

1 hakitud sibul

2 sl võid

2 sl kontsentreeritud tomatipastat

3 sl nisujahu

1 l vett

2 seene- või köögiviljapuljongikuubikut

2 dl crème fraîche'i

2 sl kuiva šerrit

näpuotsaga Cayenne'i pipart

soola ja musta pipart

Serveerimiseks:

crème fraiche'i või hapukoort

hakitud punast sibulat

värsket tüümiani või peterselli

Valmistamine

Kui kasutad kuivatatud seeni, siis leota neid esmalt kuumas veesl, siis kurna vesi (võid läbi sõela kurnata ja kasutada seda seeneleent hiljem 1 liitri vee osana).

Haki seened jämedalt. Siis prae seened ja hakitud sibul potis kuivemaks, lisa või ja prae veel veidi. 

Sega juurde tomatipasta ja nisujahu, prae segades läbi.

Lisa vesi (sh seeneleotusvesi) ja puljongikuubikud. Kuumuta keemiseni. Lisa crème fraiche ja šerri, siis keeda tasasel tulel 10-15 minutit. Maitsesta.

Swrveeri hapukoore, hakitud punase sibula ja maitserohelisega. 

Loe veel:

Retsept on Ingrid & Pelle Holmbergi raamatust "Kokboken. Enkelt och gott till vardag och fest" (2012, Norstedts)

LISA KOMMENTAAR