750 g väiksemaid varajasi kartuleid
2 sl õli
100 g riivitud tugevamaitselist Cheddari juustu
1 kuhjaga tl Inglise sinepit
2 sl Worcesteri kastet või Henderson’s relish'it
10 g hakitud murulauku
soola ja musta pipart
Kuumuta ahi 200°C (pöördõhuga 180°C).
Pese kartulid, lõika pikuti pooleks. Aseta küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile, lisa hakitud rosmariinilehekesed ja 2 sl õli ning maitsesta julgelt soolaga. Sega läbi.
Küpseta kuumutatud ahjus 30 minutit või kuni kartulid on küpsed ja kuldsed.
Lülita sisse grillelement.
Samal ajal sega kausis riivitud Cheddar, sinep, Worcesteri kaste/Henderson's relish. Lisa suurem osa murulaugust (osa jäta kaunistamiseks).
Säti kõik kartulid ahjuplaadile selili, nii et lõikepind oleks ülal. Aseta igale kartulile teelusikatäis juustusegu. Siis pane ahjuplaat kuuma grillelemendi alla, kuniks juustusegu sulab, mullitab ja kuldse jume võtab.
Tõsta kartulid vaagnale, puista peale ülejäänud murulauk ja serveeri.
Retsept siit.
Sinepi-juustukartulid
"Welsh Rarebit" roast inspireeritud ahjukartulid.