Sinepi-juustukartulid

"Welsh Rarebit" roast inspireeritud ahjukartulid.

Kogus
30-35 tk
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Suupiste
Lisategevused

Koostisosad

750 g väiksemaid varajasi kartuleid

1 rosmariinioks

2 sl õli

100 g riivitud tugevamaitselist Cheddari juustu

1 kuhjaga tl Inglise sinepit

2 sl Worcesteri kastet või Henderson’s relish'it

10 g hakitud murulauku

soola ja musta pipart

Valmistamine

Kuumuta ahi 200°C (pöördõhuga 180°C).

Pese kartulid, lõika pikuti pooleks. Aseta küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile, lisa hakitud rosmariinilehekesed ja 2 sl õli ning maitsesta julgelt soolaga. Sega läbi.

Küpseta kuumutatud ahjus 30 minutit või kuni kartulid on küpsed ja kuldsed. 

Lülita sisse grillelement.

Samal ajal sega kausis riivitud Cheddar, sinep, Worcesteri kaste/Henderson's relish. Lisa suurem osa murulaugust (osa jäta kaunistamiseks). 

Säti kõik kartulid ahjuplaadile selili, nii et lõikepind oleks ülal. Aseta igale kartulile teelusikatäis juustusegu. Siis pane ahjuplaat kuuma grillelemendi alla, kuniks juustusegu sulab, mullitab ja kuldse jume võtab.

Tõsta kartulid vaagnale, puista peale ülejäänud murulauk ja serveeri.

Nipid ja soovitused:

  • Kartulipoolikud võib valmis röstida ja juustusegu valmis segada juba eelmisel päeval. Hoia juustusegu kaanega karbis külmkapis. Kartulid pane esmalt 10 minutiks uuesti ahju soojenema, siis kata juustuseguga ja grilli, kuni juustusegu on kuldne. 
  • Vegetaarse versiooni jaoks asenda Worcestershire kaste (sisaldab anšoovist!) Henderson's Relish'iga.

Retsept siit.

LISA KOMMENTAAR