2 kg kaaluv kamaraga ja kondita sea välisfileetükk
1 sl soola
mõned loorberilehed
Lõika kamar peki küljest lahti - siis muutub see kergemini krõbedaks. Siis tee terava noaga ristipidi sisselõiked kamarasse, et saaks seda paremini viilutada pärast. Aseta kamar lihatüki peale tagasi.
Hõõru liha soolaga sisse, eriti kamaraosa. Pista mõne prao sisse ka loorberileht.
Aseta ahjuvormi ning tõsta vorm külma ahju. Lülita ahi 200 C peale ja küpseta 1,5 tundi, kuni liha on läbi küpsenud (liha sisetemperatuur peaks olema 65 C).
Kui kamar ei ole selle aja peale krõbedaks küpsenud, siis pane liha korraks grilli alla või küpseta 275-kraadises ahjus krõbedaks. Hoia silma peal, et kamar kõrbema ei läheks!
Siis lõika liha viiludeks ja aseta vaagnale.
Praeleemest valmista seda jahuga paksendades tavaline pruun kaste.
Pille Petersoo retsept ilmus ka Kodu&Aia suures jõulualbumis JÕULUD 2022. aastal. Pildi tegi Juta Kübarsepp.
Kamar jäi tõesti väga krõbe - võimalik, et selle Taanis popi "lõika kamar lahti" vihje tõttu :)
Kamaraga seapraad
Ahjupraad krõbeda kamaraga on iga pidulaua ehe. Kui praadi alles jääb, saad teha maitsvaid lihavõileibu.