3 sl oliiviõli
500 g rooskapsaid
50 g puhastatud pistaatsiapähkleid
0,5 granaatõuna seemned
granaatõunasiirupit või palsamiäädikasiirupit
soovi korral maitserohelist või salatkressi
Eemalda rooskapsastelt inetud välimised lehed, siis lõika kapsapallid pikuti pooleks.
Kuumuta õli suurel praepannil keskmisel kuumusel. Aseta rooskapsad pannile, lõikepool all ja prae, panni aeg-ajalt raputades. Prae umbes 10-15 minutit, kuni kapsad on kenasti kuldpruunid.
Puista peale puhastatud pistaatsiad ja kuumuta läbi.
Siis tõsta pann tulelt, sega juurde granaatõunaseemned. Maitsesta soolaga, tõsta serveerimiskaussi või -vaagnale.
Nirista peale palsamiäädikakreemi või granaatõunasiirupit ja serveeri kuumalt või toatemperatuuril.
Meie kaunistasime roa kressivõrsetega.
Retsept ilmus ka ajakirjas Kodu&Aed (märts 2022), pildi tegi Juta Kübarsepp.
Praetud rooskapsad pistaatsiapähklite ja granaatõunaseemnetega
Veganlik lisand.