Praetud rooskapsad pistaatsiapähklite ja granaatõunaseemnetega

Veganlik lisand.

Kogus
kuuele
Valmistusviis
Praadimine
Valmistusaeg
Käik
Lisand
Lisategevused

Koostisosad

3 sl oliiviõli

500 g rooskapsaid

50 g puhastatud pistaatsiapähkleid

0,5 granaatõuna seemned

granaatõunasiirupit või palsamiäädikasiirupit

soola

soovi korral maitserohelist või salatkressi

Valmistamine

Eemalda rooskapsastelt inetud välimised lehed, siis lõika kapsapallid pikuti pooleks.

Kuumuta õli suurel praepannil keskmisel kuumusel. Aseta rooskapsad pannile, lõikepool all ja prae, panni aeg-ajalt raputades. Prae umbes 10-15 minutit, kuni kapsad on kenasti kuldpruunid.

Puista peale puhastatud pistaatsiad ja kuumuta läbi.

Siis tõsta pann tulelt, sega juurde granaatõunaseemned. Maitsesta soolaga, tõsta serveerimiskaussi või -vaagnale.

Nirista peale palsamiäädikakreemi või granaatõunasiirupit ja serveeri kuumalt või toatemperatuuril.

Meie kaunistasime roa kressivõrsetega.

Loe veel:

Retsept ilmus ka ajakirjas Kodu&Aed (märts 2022), pildi tegi Juta Kübarsepp.

LISA KOMMENTAAR

Kybarsepp
postitatud 05.01.2025 13:01

Nii kena ja värviline roog!