Haki esmalt väiksemateks tükkideks (vajadusel eelnevalt kupatatud) seened ning prae tilgas õlis pannil läbi. Nõruta päikesekuivatatud tomatid õlist, lõika väiksemateks tükkideks või peenikesteks ribadeks.
Sega põhja koostisosad tugevaks tainaks ning pressi see ahjuvormi põhja. Eelküpseta 200-kraadises ahjus umbes 8 minutit.
Samal ajal sega või mikserda kiirelt kokku täidise koostisosad.
Võta kergelt kuldne pirukapõhi ahust välja, kata põhi seente ja päikesekuivatatud tomatitega ning puista üle riivjuustuga. Kalla ettevaatlikult peale täidis.
Pane pirukas ahju tagasi ja küpseta 200 kraadi juures veel 20-30 minutit, kuni kõik on ilus kuldpruun.
Ülle seenepirukas
Armastatud näitleja Ülle Lichtfeldti kuulus seenepirukas. Ülle soovitab kasutada kas puravikke või kukeseeni.