40 g võid
1 kooritud ja hakitud sibul
900 g kooritud ja tükeldatud pastinaaki
200 g kooritud ja tükeldatud jahuseid kartuleid (nt Sebago)
1,6 l kanapuljongit
soola ja musta pipart
Pruunistatud võid:100 g võid
Kuumuta pott tugeval tulel. Lisa või ja hakitud sibul ja prae 3-4 minutit, kuni sibul pehmeneb.
Lisa pastinaak, kartul, kanapujong ja maitsesta soola-pipraga. Kuumuta keemiseni ning keeda 10-15 minutit või kuni kartul on pehme.
Peenesta segu köögikombainis ühtlaseks, vajadusel jaokaupa. Siis pane uuesti potti ja hoia soojas.
Nüüd pruunista või. Selleks kuumuta või potis tasakesi keemiseni. Lase tasakesi 5-10 minutit podiseda. Kui vahtu enam juurde ei teki ja või on kuldne ja lõhnab pähkliselt, on või pruunistatud.
Jaota supp kaussidesse, tõsta peale pruunistatud võid. Serveeri.
Retsept on Austraalia ajakirjast Donna Hay Magazine (issue 33), kus seda serveeriti koos fenkoliseemneskoonidega.
Pastinaagisupp pruunistatud võiga
See supp sobiks eelroaks mõnel sügistalvisel õhtusöögil.