Pastinaagisupp pruunistatud võiga

See supp sobiks eelroaks mõnel sügistalvisel õhtusöögil.

Kogus
kaheksale
Valmistusviis
Keetmine/kuumutamine
Valmistusaeg
Käik
Eelroog/kerge eine
Lisategevused

Koostisosad

40 g võid

1 kooritud ja hakitud sibul

900 g kooritud ja tükeldatud pastinaaki

200 g kooritud ja tükeldatud jahuseid kartuleid (nt Sebago)

1,6 l kanapuljongit

soola ja musta pipart

Pruunistatud võid:

100 g võid

Valmistamine

Kuumuta pott tugeval tulel. Lisa või ja hakitud sibul ja prae 3-4 minutit, kuni sibul pehmeneb.

Lisa pastinaak, kartul, kanapujong ja maitsesta soola-pipraga. Kuumuta keemiseni ning keeda 10-15 minutit või kuni kartul on pehme. 

Peenesta segu köögikombainis ühtlaseks, vajadusel jaokaupa. Siis pane uuesti potti ja hoia soojas.

Nüüd pruunista või. Selleks kuumuta või potis tasakesi keemiseni. Lase tasakesi 5-10 minutit podiseda. Kui vahtu enam juurde ei teki ja või on kuldne ja lõhnab pähkliselt, on või pruunistatud.

Jaota supp kaussidesse, tõsta peale pruunistatud võid. Serveeri. 

Loe veel:

Retsept on Austraalia ajakirjast Donna Hay Magazine (issue 33), kus seda serveeriti koos fenkoliseemneskoonidega

LISA KOMMENTAAR