Fenkoli- ehk apteegitilliseemnetega maitsestatud kakukesed. Serveerimisel lõika/murra horisontaalselt pooleks ja paku võiga.
150 g e. 2,5 dl nisujahu
150 g e. 2,5 dl täisteranisujahu
3 tl küpsetuspulbrit
1 tl soolahelbeid
175 ml piima
175 ml 10% rõõska koort e. kohvikoort
1 sl apteegitilliseemneid e. fenkoliseemneid
Kuumuta ahi 180C.
Pane kaussi jahud, küpsetuspulber ja sool. Tee keskele süvend, kalla sinna vähehaaval piim ja kohvikoor ja sega, kuni saad pehme taina.
Kummuta tainas kergelt jahusele lauale, ning suru umbes 5 cm kõrguseks plaadiks. Lõika sellest ümmarguse lõikuriga 4 ketast.
Tõsta kettad õlitatud ahjuplaadile, pintselda pealt piimaga ja puista peale fenkoliseemned.
Küpseta 15 minutit või kuni skoonid on läbinisti küpsed.
Serveeri näiteks selle pastinaagisupi kõrvale.
Retsept on Austraalia ajakirjast Donna Hay Magazine (issue 33).
Fenkoliseemneskoonid
Fenkoli- ehk apteegitilliseemnetega maitsestatud kakukesed. Serveerimisel lõika/murra horisontaalselt pooleks ja paku võiga.