Fenkoliseemneskoonid

Fenkoli- ehk apteegitilliseemnetega maitsestatud kakukesed. Serveerimisel lõika/murra horisontaalselt pooleks ja paku võiga.

Kogus
4 tk
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Leib/sai
Lisategevused

Koostisosad

150 g e. 2,5 dl nisujahu

150 g e. 2,5 dl täisteranisujahu

3 tl küpsetuspulbrit

1 tl soolahelbeid

175 ml piima

175 ml 10% rõõska koort e. kohvikoort

1 sl apteegitilliseemneid e. fenkoliseemneid

Valmistamine

Kuumuta ahi 180C.

Pane kaussi jahud, küpsetuspulber ja sool. Tee keskele süvend, kalla sinna vähehaaval piim ja kohvikoor ja sega, kuni saad pehme taina. 

Kummuta tainas kergelt jahusele lauale, ning suru umbes 5 cm kõrguseks plaadiks. Lõika sellest ümmarguse lõikuriga 4 ketast. 

Tõsta kettad õlitatud ahjuplaadile, pintselda pealt piimaga ja puista peale fenkoliseemned. 

Küpseta 15 minutit või kuni skoonid on läbinisti küpsed. 

Serveeri näiteks selle pastinaagisupi kõrvale. 

Loe veel:

Retsept on Austraalia ajakirjast Donna Hay Magazine (issue 33). 

LISA KOMMENTAAR