Krevetilaksa (2)

Kogus
kahele
Valmistusviis
Keetmine/kuumutamine
Valmistusaeg
20 minutit
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

135 g riisinuudleid

1 sl oliiviõli

2 sl hakitud šalottsibulat (u 2 tk)

1 kuhjaga sl tom yam tšillipastat

165 ml kookospiima

200 ml kana- või köögiviljapuljongit

150 g kooritud keetmata hiidkrevette

60 g pikuti poolitatud suhkruherneid

peotäis mungoaidandeid

2 ribadeks lõigatud talisibulat

värsket koriandrit

Serveerimiseks:

laimisektoreid

Valmistamine

Pane riisinuudlid kuumakindlasse kaussi. Kalla peale keev vesi ja lase 5 minutit pehmeneda. Siis nõruta ja loputa külma vee all.

Kuumuta 1 sl õli suurel praepannil. Lisa hakitud šalottsibul ja prae segades, kuni sibul pehmeneb.

Lisa tom yam tšillipasta ning kuumuta segades minut aega.

Lisa kookospiim ja puljong ning kuumuta keemiseni. 

Siis lisa krevetid ja suhkruherned, samuti mungoa idandid. Lase 3 minutit podiseda või kuni krevetid on küpsed. 

Jaota nuudlid 2 kausi vahel, kalla peale laksa. Kaunista talisibularibade ja koriandrilehtedega. 

Laual saab iga sööja ise laimimahla peale pigistada. 

Loe veel:

Retsept on Briti ajakirjast Delicious (juuli 2009)

LISA KOMMENTAAR