135 g riisinuudleid
1 sl oliiviõli
2 sl hakitud šalottsibulat (u 2 tk)
1 kuhjaga sl tom yam tšillipastat
165 ml kookospiima
200 ml kana- või köögiviljapuljongit
150 g kooritud keetmata hiidkrevette
60 g pikuti poolitatud suhkruherneid
peotäis mungoaidandeid
2 ribadeks lõigatud talisibulat
värsket koriandrit
laimisektoreid
Pane riisinuudlid kuumakindlasse kaussi. Kalla peale keev vesi ja lase 5 minutit pehmeneda. Siis nõruta ja loputa külma vee all.
Kuumuta 1 sl õli suurel praepannil. Lisa hakitud šalottsibul ja prae segades, kuni sibul pehmeneb.
Lisa tom yam tšillipasta ning kuumuta segades minut aega.
Lisa kookospiim ja puljong ning kuumuta keemiseni.
Siis lisa krevetid ja suhkruherned, samuti mungoa idandid. Lase 3 minutit podiseda või kuni krevetid on küpsed.
Jaota nuudlid 2 kausi vahel, kalla peale laksa. Kaunista talisibularibade ja koriandrilehtedega.
Laual saab iga sööja ise laimimahla peale pigistada.
Retsept on Briti ajakirjast Delicious (juuli 2009)
Krevetilaksa (2)